Список на раскази за Шерлок Холмс

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Забелешки
  • За подетална листа видете, видете Канонот на Шерлок Холмс
  • Денес, "Авантурите на …" е испуштено при пишување на насловите. Како и да е, оригиналните наслови се со таа формулација.

Авантурите на Шерлок Холмс[уреди | уреди извор]

Содржи 12 приказни објавени во периодот од 1891 до 1892.

Мамоарите на Шерлок Холмс[уреди | уреди извор]

Contains 12 stories published 18921893 with original illustrations by Sidney Paget.

The Return of Sherlock Holmes[уреди | уреди извор]

Contains 13 stories published 19031904 with original illustrations by Sidney Paget.

Неговото последно поклонување[уреди | уреди извор]

Contains 9 stories published 19081913, 1917.

Архивот на Шерлок Холмс[уреди | уреди извор]

Contains 12 stories published 19211927.