Список на производители на цврстосостојбени двигатели

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ова е список на производители на цврстосостојбени двигатели (ЦСД или SSD) за сметачи. Списокот наведува дали фирмата произведува тврди дискови или блиц-складови. На него не се наведени оние што произведуваат поединечни делови од двигателот, како да речеме управувачи за блиц-складови.

Име Земја Произведува
тврди дискови
Произведува
блиц-складови
Произведува
блиц-ЦСД
Произведува
ЗЧС-ЦСД
ACARD Technology Corp.[1] не не не да
ADATA[2] Тајван не не да не
AMP Inc.[3] не не да не
Apacer Technology Inc.[4] Тајван не не да не
Cavalry Storage Inc.[5] не не
Codisk[6] не не
Corsair Memory[7] САД не не да не
Crucial Technology[8] САД не не да не
Digicube[9] не не да не
Extrememory[10] не не
Fusion-io[11] САД не не
G.Skill[12] Тајван не не
Global Wireless Medium[13] не не
Hitachi Global Storage Technologies[14] САД да не
HyperOs Systems[15] не не не да
Imation[16] САД не не
Intel[17] САД не да
Kingston Technology[18] САД не не
Mach Xtreme[19] не не
Memoright[20] Кина не не
Micro Center [21] Тајван не не
Micron Technology[22] САД не да
Mtron[23] не не
Mushkin[24] САД не не
OCZ Technology[25] САД не не
Other World Computing (OWC)[26] не не
Patriot Memory[27] не не
Pliant Technology[28] не не
PNY Technologies[29] САД не не
Power Quotient International (PQI)[30] не не
Pretec[31] не не
Renice Technology[32] не не
Ritek/RiData[33] Тајван не не
RunCore[34] Кина не не
Samsung Electronics[35] Јужна Кореја да да
SanDisk[36] САД не да
Seagate Technology[37] САД/Ирска да не
SMART Modular Technologies[38] не не
Solidata[39] не не
Soligen Corporation[40] не не
STEC[41] САД не не
Super Talent Technology[42] САД не не
Team Group[43] не не
Texas Memory Systems[44] САД не не
Toshiba[45] Јапонија да да
Transcend Information[46] Тајван не не
Unigen Corporation[47] не не
Viking Modular Solutions[48] САД не не
Violin Memory[49] не не
Western Digital[50] САД да не

Поврзано[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „ACARD - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  2. „ADATA - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  3. „Accelerated Memory Production (AMP Inc.) - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  4. „Apacer - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  5. „Cavalry Storage - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  6. „Codisk - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  7. „Corsair - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  8. „Crucial - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  9. „Digicube - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  10. „Extrememory - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  11. „Fusion-io - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  12. „G.Skill - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  13. „Global Wireless Medium - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  14. „Hitachi GST - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  15. „HyperOs System - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  16. „Imation - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  17. „Intel - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  18. „Kingston - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  19. „Mach Xtreme - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  20. „Memoright - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  21. „Micro Center - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  22. „Micron Technology - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  23. „MTRON - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  24. „Mushkin - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  25. „OCZ - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  26. „Other World Computing - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  27. „Patriot Memory - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  28. „Pliant - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  29. „PNY - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  30. „Power Quotient International - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  31. „Pretec - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  32. „Renice - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  33. „Ritek - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  34. „RunCore- ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  35. „Samsung - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  36. „SanDisk - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  37. „Seagate - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  38. „SMART Modular Technologies - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  39. „Solidata - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  40. „Soligen - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  41. „STEC - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  42. „Super Talent - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  43. „Team Group - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  44. „Texas Memory Systems - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  45. „Toshiba - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  46. „Transcend - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  47. „Unigen - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  48. „Viking Modular Solutions - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  49. „Violin Memory - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)
  50. „Western Digital - ЦСД производи“. конс. 3 јануари 2011.  (англиски)