Список на пријателски натпревари на фудбалската репрезентација на Македонија

Од Википедија — слободната енциклопедија

1993[уреди | уреди извор]

13 10 1993
19:00
Словенија  1 – 4  Македонија Крањ, Крањ
Гледачи: 3,000
Судија: Пољак Драгутин (Хрватска)
Пате Јанез гол 40' Report Бошковски Зоран гол 3'
Панчев Дарко гол 37' (пен..)
Јаневски Чеде гол 48' (пен..)
Канатларовски Драган гол 51'

1994[уреди | уреди извор]

23 03 1994
17:00
Македонија  2 – 0  Словенија Градски, Скопје
Гледачи: 20,000
Судија: Ормандиев Стефан (Бугарија)
Серафимовски Жарко гол 2'
Бошковски Зоран гол 37'
Report

14 05 1994
16:00
Македонија  5 – 1  Албанија Градски, Тетово
Гледачи: 2,000
Судија: Митрев Митко (Бугарија)
Мицевски Тони гол 12'
Марјан Стојковски гол 23'
Мемеди Неџмедин гол 36'
Бошковски Зоран гол 72'
Мицевски Ванчо гол 85'
Report Ракли Алтин гол 49'

26 05 1994
17:00
Македонија  2 – 0  Естонија Градски, Скопје
Гледачи: 10,000
Судија: Митрев Митко (Бугарија)
Бошковски Зоран гол 13'
Канатларовски Драган гол 68'
Report

31 08 1994
17:00
Македонија  0 – 2  Турција Градски, Скопје
Гледачи: 8,500
Судија: Чолич Драган (Југославија)
Report Цетин Огуз гол 45'
Ердем Ариф гол 87'

1995[уреди | уреди извор]

30 08 1995
20:00
Турција  2 – 1  Македонија Истанбул, Истанбул
Гледачи: 18,500
Судија: Кудиев Асим (Азербејџан)
Огун Темираноглу гол 6'
Мандирали Хами гол 53'
Report Караџов Сашо гол 52'

1996[уреди | уреди извор]

27 03 1996
15:00
Македонија  1 – 0  Малта Гоце Делчев, Прилеп
Гледачи: 8,500
Судија: Ибраим Асков (Турција)
Чирич Сашо гол 71' Report

27 11 1996
19:00
Малта  0 – 2  Македонија Те Кал, Ла валета
Гледачи: 8,500
Судија: Марлес Агуис (Малта)
Report Чирич Сашо гол 54' (пен..)
Мицевски Ванчо гол 90'

1997[уреди | уреди извор]

12 03 1997
17:00
Македонија  0 – 1  Австралија Градски, Скопје
Гледачи: 5,000
Судија: Радулович Славко (Југославија)
Report Видамар Аурелио гол 89'

1998[уреди | уреди извор]

18 04 1998
20:00
Македонија  2 – 2  Јужна Кореја Градски, Скопје
Гледачи: 8,000
Судија: Ормандиеф Стефан (Бугарија)
Христов Ѓорѓи гол 85'
Ѓузелов Игор гол 88'
Report Јанг гол 24'
Шои гол 85'

20 04 1998
15:00
Македонија  2 – 1  Јамајка Азади ЛЏ Куп, Техеран
Гледачи: 60,000
Судија: Аспари Хусеин (Иран)
Христов Ѓорѓи гол 17'
Христов Ѓорѓи гол 45'
Report Хал Пол гол 69' (пен..)

20 04 1998
13:00
Македонија  0 – 0 (a.e.t.)
(2 – 4 пен.)
 Унгарија Азади ЛЏ Куп, Техеран
Гледачи: 50,000
Судија: Аспари Хусеин (Иран)
Report
  Пенали  
Стојановски Милан
Шаиновски Џевџед
2 – 4 Хрутка Јанош
Хорват Ференц
Васки Золтан
Листех Кристијан

17 05 1998
15:00
САД  0 – 0  Македонија Спартан, Сан Хосе
Гледачи: 23,861
Судија: Гонсалес Б (Мексико)
Report

18 05 1998
15:00
Канада  1 – 0  Македонија Мос Парк, Торонто
Гледачи: 8,491
Судија: Мартинес Фариас (Канада)
Томсен Нал гол 6' Report

03 06 1998
15:00
Македонија  1 – 1  Босна и Херцеговина Градски, Скопје
Гледачи: 7,000
Судија: Радоман Мирослав (Југославија)
Стојановски Милан гол 6' Report Бркиќ Сенад гол 75'

29 09 1998
16:00
Македонија  2 – 2  Египет Градски, Куманово
Гледачи: 2,000
Судија: Радуловиќ Славко (Југославија)
Захариевски Срѓан гол 22'
Шаиновки Џевџед гол 44'
Report Хасан Хосман гол 84'
Набих Осама гол 88'

1999[уреди | уреди извор]

10 02 1999
15:00
Албанија  2 – 0  Македонија Кемал Стафа, Тирана
Гледачи: 6,000
Судија: Бориволос Георгиос (Грција)
Вата Руди гол 13'
Богдан Ерјон гол 28'
Report

2000[уреди | уреди извор]

23 02 2000
20:00
Македонија  1 – 2  Србија и Црна Гора Градски, Скопје
Гледачи: 10,000
Судија: Узунов Атанас (Бугарија)
Каранфиловски Раде гол 78' Report Мијатовиќ Предраг гол 20'38'

26 04 2000
17:00
Македонија  1 – 0  Албанија Гоце Делчев, Прилеп
Гледачи: 2,000
Судија: Добринов Иван (Бугарија)
Серафимовски Жарко гол 35' Report

07 06 2000
17:00
Македонија  1 – 0  Јужна Кореја Азади ЛЏ Куп, Техеран
Гледачи: 30,000
Судија: Ал Занди (ОАЕ)
Шаќири Артем гол 90' Report Чул Чои-Ву гол 47'
Парк Жи-Сунг гол 62'

07 06 2000
17:00
Иран  3 – 1  Македонија Азади ЛЏ Куп, Техеран
Гледачи: 40,000
Судија: Ал Заид (С.Арабија)
Карим Багери гол 3'
Даеи Али гол 9'
Кавинпоур Хамид гол 89'
Report Христов Ѓорѓи гол 5'

27 07 2000
16:00
Македонија  2 – 1  Азербејџан Тича - Турнир, Варна
Гледачи: 2,000
Судија: Митров Митре (Бугарија)
Нухиу Арбен гол 59'79' Report Мемедов Рамиз гол 53'

2001[уреди | уреди извор]

28 02 2001
19:00
Македонија  1 – 1  Чешка Градски, Скопје
Гледачи: 8,200
Судија: Добринов Иван (Бугарија)
Христов Ѓорѓи гол 35' Report Кука Павел гол 45'

24 07 2001
17:00
Катар  1 – 0  Македонија Евреух, Париз
Гледачи: 8,000
Судија: Коломбо Клаудио (Франција)
Калифи Ахмед гол 50' Report

01 08 2001
15:00
Саудиска Арабија  1 – 1  Македонија Принц Фаисал бин Фахд бин Абдул Азиз, Ријад
Гледачи: 8,000
Судија: Со Сад (С.Арабија)
Ал Досару гол 65' Report Мазнов Горан гол 34'

14 11 2001
20:15
Унгарија  5 – 0  Македонија Мегиери Иут, Будимпешта
Гледачи: 12,000
Судија: Клучников Јуриј (Русија)
Листеш Кристијан гол 3'75'
Ферензе Истван гол 26'
Токоли Атила гол 55' (пен..)
Токади Тибор гол 64'
Report

30 12 2001
20:15
Оман  5 – 0  Македонија Султан Кабус, Мускат
Гледачи: 4,000
Судија: Абдулхил Ал Хасари (OAE)
Фанзи Башир гол 50'
Џабид Ал Хани гол 62'
Report

2002[уреди | уреди извор]

05 01 2002
17:00
Македонија  0 – 0  Албанија Турнир, Бахреин
Гледачи: 2,000
Судија: Ал Блусуи (Оман)
Report

05 01 2002
20:15
Бахреин  1 – 1  Македонија Национален Стадион, Манама - турнир Бахреин
Гледачи: 4,000
Судија: Ал Блусхи (OAE)
Мохамед Селмен гол 11' Report Сиљановски Јурица гол 40'

10 01 2002
19:00
Финска  3 – 0  Македонија Национален Стадион, Манама - турнир Бахреин
Гледачи: 3,500
Судија: Ал Мусалем (OAE)
Копила Мика гол 11'25'
Миеми Јари гол 23'
Report

27 03 2002
16:00
Босна и Херцеговина  4 – 4  Македонија Грбавица, Сараево
Гледачи: 3,500
Судија: Шупраха Алојзие (Хрватска)
Болиќ Елвир гол 3'67'
Барбарез Сергеј гол 8'37'
Report Шакири Артим гол 9'75'87'
Ќириќ Сашо гол 65' (пен..)

17 04 2002
15:00
Македонија  1 – 0  Финска Гоце Делчев, Прилеп
Гледачи: 5,000
Судија: Ердемир Орхан (Турција)
Ставревски Горан гол 36' Report

21 08 2002
20:00
Македонија  5 – 0  Малта Градски, Скопје
Гледачи: 7,000
Судија: Шупраха Алојзе (Хрватска)
Стојко Ацо гол 37'
Шаќири Артим гол 40'66'
Христов Ѓорѓи гол 55'
Пандев Горан гол 89'
Report

22 11 2002
20:15
Македонија  2 – 3  Израел Градски, Скопје
Гледачи: 7,000
Судија: Митрев Митко (Хрватска)
Васовски Александар гол 62'
Седловски Гоце гол 90'
Report Замберг Михаел гол 37'
Нимни Али гол 28'
Битон Ели гол 90+4'

2003[уреди | уреди извор]

09 02 2003
15:00
Хрватска  2 – 2  Македонија Шубичевац, Шибеник
Гледачи: 3,000
Судија: Зрниќ Синиша (Босна и Херцеговина)
Марио Мариќ гол 35' (пен..)
Андриќ Срѓан гол 72'
Report Седловски Гоце гол 11' (пен..)
Толевски Гоце гол 28'

14 02 2003
17:00
Македонија  0 – 3  Полска Пољуд - Турнир Марјан, Сплит
Гледачи: 500
Судија: Трипуновиќ Драган (Хрватска)
Report Ниеџелан Андреј гол 27'
Рајшак Гжегож гол 38'
Лашоски Рафаел гол 44'

02 04 2003
21:00
Португалија  1 – 0  Македонија Понтаис, Лозана
Гледачи: 14,258
Судија: Маркус Нопс (Швајцарија)
Фиго Луис гол 23' Report

20 08 2003
15:00
Македонија  3 – 1  Албанија Гоце Делчев, Прилеп
Гледачи: 8,000
Судија: Михајловиќ Горан (Југославија)
Наумовски Илчо гол 9'
Пандев Горан гол 36'
Димитровски Драган гол 77'
Report Скела Ервин гол 74'

11 10 2003
15:00
Украина  0 – 0  Македонија Валериј Лобановски, Киев
Гледачи: 13,000
Судија: Генади Орлик (Молдавија)
Report

2004[уреди | уреди извор]

27 01 2004
9:00
Кина  0 – 0  Македонија Ву Меи Лејк Спортс Центар, Јиву
Гледачи: 24,000
Судија: Лу Ју (Кина)
Report

29 01 2004
10:00
Кина  0 – 0  Македонија Спорт Центар, Сузоу
Гледачи: 17,500
Судија: Жинг Јанг (Кина)
Женг Жи гол 86' Report

18 02 2004
18:00
Македонија  1 – 0  Босна и Херцеговина Градски, Скопје
Гледачи: 8,000
Судија: Врајкович Момчило (Бугарија)
Пандев Горан гол 22' Report

31 03 2004
20:00
Македонија  1 – 0  Украина Градски, Скопје
Гледачи: 16,000
Судија: Караџич Милан (Србија и Црна Гора)
Ставревски Горан гол 25' Report

28 04 2004
17:00
Македонија  1 – 0  Хрватска Градски, Скопје
Гледачи: 16,000
Судија: Арзурман Исмет (Турција)
Report Класниќ Иван гол 32'

11 06 2004
16:00
Естонија  2 – 4  Македонија А.Ле Ког, Талин
Гледачи: 1,500
Судија: Фердефелд Петер (Шведска)
Вјатчеслав Заховајко гол 54'
Ингемар Тевер гол 65'
Report Седловски Гоце гол 10'
Попов Горан гол 13'
Пандев Горан гол 31'
Гроздановски Влатко гол 71'

2005[уреди | уреди извор]

11 11 2005
15:00
Иран  1 – 2  Македонија Азади - Лџ Куп, Техеран
Гледачи: 10,000
Судија: Делевар Рахман (Бахреин)
Хашемијан Вахид гол 14' Report Карчев Никола гол 8'
Нухиу Андреј гол 41'

12 11 2005
16:00
Лихтенштајн  1 – 2  Македонија Рајн Парк, Вадуз
Гледачи: 16,000
Судија: Делевар Рахман (Бахреин)
Делиа Фабио гол 14' Report Балдовалиев Зоран гол 81'
Илиоски Баже гол 90'

13 11 2005
15:00
Парагвај  1 – 0  Македонија Азади - Лџ Куп, Техеран
Гледачи: 3,000
Судија: Мосафари Навид (Иран)
Лопес Педро гол 11' Report

2006[уреди | уреди извор]

28 05 2006
19:00
Македонија  2 – 1  Еквадор Алфонсо Перес, Мадрид
Гледачи: 10,000
Судија: Гранде Геро (Шпанија)
Мазнов Горан гол 28'
Митревски Игор гол 73' (пен..)
Report Карлос Тенорио гол 18'

04 06 2006
20:00
Турција  0 – 1  Македонија Гротенбург-Креферд, Германија
Гледачи: 7,000
Судија: Кирхофер Торстен (Германија)
Report Мазнов Горан гол 80'

2007[уреди | уреди извор]

07 02 2007
16:00
Албанија  0 – 0  Македонија Логорич, Скадар
Гледачи: 8,000
Судија: Паоло Бертини (Италија)
Report Ристиќ Стевица гол 33'

22 08 2007
20:00
Македонија  0 – 0  Нигерија Градски, Скопје
Гледачи: 12,000
Судија: Нухјус Бен (Холандија)
Report

2008[уреди | уреди извор]

06 02 2008
17:00
Македонија  1 – 1  Србија Градски, Скопје
Гледачи: 12,000
Судија: Георгиев Цветан (Бугарија)
Новевски Николче гол 58' Report Лазовиќ Данко гол 43'

26 03 2008
20:15
Босна и Херцеговина  2 – 2  Македонија Бојно Поле, Зеница
Гледачи: 10,000
Судија: Свилокос Владо (Хрватска)
Дамјановиќ Дарко гол 17'19' Report Мазнов Горан гол 41'45'

06 02 2008
20:30
Македонија  1 – 1  Полска Кројцајх, Ројтилнген Германија
Гледачи: 12,000
Судија: Брих Фелис (Германија)
Мазнов Горан гол 45' Report Радослав Матушјак гол 84' (пен..)

20 08 2008
20:15
Луксембург  1 – 4  Македонија Жозе Баргел, Луксенбург Сити
Гледачи: 5,000
Судија: Бригер Берн (Австрија)
Китинге Џоел гол 73' Report Пандев Горан гол 6'45'
Гроздановски Влатко гол 33'
Наумовки Илчо гол 49'

19 11 2008
17:50
Црна Гора  2 – 1  Македонија Под Горица, Подгорица
Гледачи: 5,000
Судија: Паниќ Јово (Босна и Херцеговина)
Џудовиќ Миодраг гол 24'
Јоветиќ Стеван гол 33' (пен..)
Report Попов Горан гол 85'

2009[уреди | уреди извор]

11 02 2009
15:00
Молдавија  1 – 1  Македонија Мардан, Анталија Турција
Гледачи: 500
Судија: Салиј Павел (Казахстан)
Андронич Валери гол 61' Report Пандев Горан гол 85'

12 08 2009
21:30
Македонија  2 – 3  Шпанија Арена Филип 2, Скопје
Гледачи: 25,000
Судија: Питер Винк (Холандија)
Пандев Горан гол 8'33' Report Торес фернандо гол 84'
Пике Жерард гол 54'
Риера Алнерт гол 56'

11 10 2009
15:00
Македонија  2 – 1  Катар Арена Филип 2, Скопје
Гледачи: 5,000
Судија: Георгиев Цветан (Бугарија)
Пандев Горан гол 25'40' Report Муса Харун гол 24'

14 11 2009
13:00
Македонија  3 – 0  Канада Младост, Струмица
Гледачи: 3,500
Судија: Генов Антон (Бугарија)
Седловски Гоце гол 48'
Пандев Горан гол 62' (пен..)пен.'
Report

18 11 2009
15:30
Иран  1 – 1  Македонија Азади, Техеран
Гледачи: 1,500
Судија: Моради Масуд (Иран)
Тејмуран Андроник гол 36' Report Пандев Горан гол 49'

2010[уреди | уреди извор]

03 03 2010
14:30
Македонија  2 – 1  Црна Гора Арена Филип 2, Скопје
Гледачи: 7,000
Судија: Јанку Албани (Албанија)
Наумовски Илчо гол 27'
Пандев Горан гол 30'
Report Баша Марко гол 62'

29 05 2010
15:30
Азербејџан  1 – 3  Македонија Спортплац, Бишофсхофен Австрија
Гледачи: 1,500
Судија: Драбек Дитмар (Австрија)
Мемедов Елин гол 90' Report Тричковски Игор гол 8'
Садиков Рашид гол 66' (о.г)
ѓуровски Марио гол 88'

02 06 2010
19:00
Македонија  1 – 0  Романија Линд, Филах, Австрија
Гледачи: 400
Судија: Краснитер Манфред (Австрија)
Шиков Ванче гол 28' Report

11 08 2010
20:00
Малта  1 – 1  Македонија Те Кал, Ла валета
Гледачи: 1,000
Судија: Роси Габриеле (Сан Марино)
Мифсуд Михаел гол 47' Report Тричковски Игор гол 37'

17 11 2010
18:00
Албанија  0 – 0  Македонија Скендербег, Корчула
Гледачи: 6,000
Судија: Хусеин Гочек (Турција)
Report

22 12 2010
12:30
Кина  1 – 0  Македонија Гуангонг, Гуангужу
Гледачи: 8,000
Судија: Ким Јонг Хуеок (Ј.Кореја)
Жуасинг Денг гол 90+4' Report

2011[уреди | уреди извор]

02 02 2011
17:30
 Македонија 0 – 1 Камерун  Арена Филип II, Скопје
Гледачи: 6,000
Судија: Јован Калуѓеровиќ (Црна Гора)
Report
10 08 2011
17:00
Азербејџан  0 – 1  Македонија Далга арена, Баку
Гледачи: 4,000
Судија: Кулбаков Алексеј (Белорусија)
Пандев Горан гол 58' Report
15 11 2011
13:00
Македонија  0 – 0  Албанија Гоце Делчев, Прилеп
Гледачи: 5,000
Судија: Винчиќ Славчо (Словенија)
Report