Список на политички филозофи

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на политички филозофи (теоретичари). Редоследот по кои се наведени филозофите е хронолошки, за да се добие груба претстава за правецот на влијанија врз развојот на политичката мисла.

Древни, средновековни
и нововековни

Родени пред XIX век

Родени во XIX век

Родени во XX век

Поврзано[уреди | уреди извор]