Список на оружје

Од Википедија — слободната енциклопедија
Војна

Александар III МакедонскиАлександар СуворовТенк Т-34

Воена историја по доба
Портал „Војна“  

На светот постои огромен број на разновидно оружје, многу поголем отколку што би било корисно да се наведе овде. Затоа поединечните оружја можат да се најдат во долунаведените подлисти:

Списоци на оружје по конфликт и временски период[уреди | уреди извор]

Список на оружје по тип[уреди | уреди извор]

Список на оружје по земја[уреди | уреди извор]

Список на предмети поврзани со оружје[уреди | уреди извор]