Список на непризнаени држави

Од Википедија — слободната енциклопедија
Limited recognition.png

Ова е списoк na држави кои постојат или постоеле како фактички независни држави, но како такви не се признати од страна на поголемиот дел од другите држави или меѓународни заедници.

Европа[уреди | уреди извор]

Нацистички квислиншки држави во текот на II светска војна[уреди | уреди извор]

Азија[уреди | уреди извор]

Африка[уреди | уреди извор]

Карта на поранешната Бијафра.

Америка[уреди | уреди извор]

Океанија[уреди | уреди извор]