Список на независни држави во 2009

Од Википедија — слободната енциклопедија


Листа на независни држави по години

    Листа на независни држави во2009 година
Настани во 2009 година


Долу се наведени сите независни држави во светот, распоредени по континенти во 2009.

Европа[уреди | уреди извор]

Азија[уреди | уреди извор]

Африка[уреди | уреди извор]

Јужна Америка[уреди | уреди извор]

Северна Америка[уреди | уреди извор]

Австралија со Океанија[уреди | уреди извор]