Список на населени места во Нов Зеланд

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ова е список на населени места во Нов Зеланд (во земјата наречени „towns“). Во Нов Зеланд поимот „town“ не е официјално дефиниран.

Во земјата не постои официјален критериум за големина, кој едно место мора да го задоволи за да биде наречено „town“. Многу од нив би се сметале за села во други земји. Во овие населени места спаѓаат највеќето населени подрачја. Тука се наведени и градовите, обележани со задебелен текст. За список на местата кои се сметаат за градови, видете список на градови во Нов Зеланд.


А[уреди | уреди извор]

Б[уреди | уреди извор]

В[уреди | уреди извор]

Г[уреди | уреди извор]

Д[уреди | уреди извор]

E[уреди | уреди извор]

И[уреди | уреди извор]

К[уреди | уреди извор]

Л[уреди | уреди извор]

М[уреди | уреди извор]

Н[уреди | уреди извор]

Њ[уреди | уреди извор]

O[уреди | уреди извор]

P[уреди | уреди извор]

Р[уреди | уреди извор]

С[уреди | уреди извор]

Т[уреди | уреди извор]

У[уреди | уреди извор]

Ф[уреди | уреди извор]

Х[уреди | уреди извор]

Џ[уреди | уреди извор]

Ш[уреди | уреди извор]


Поврзано[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]