Список на мртви јазици во Азија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Asia satellite orthographic.jpg

Ова е список на мртви јазици во Азија. Јазиците се поделени по држави или региони.

Кина[уреди | уреди извор]

Кореја[уреди | уреди извор]

Јапонија[уреди | уреди извор]

Средна и Северна Азија[уреди | уреди извор]

Сибир[уреди | уреди извор]

Индија[уреди | уреди извор]

Шри Ланка[уреди | уреди извор]

Тајланд[уреди | уреди извор]

Близок Исток[уреди | уреди извор]

Анадолија[уреди | уреди извор]

Арабија[уреди | уреди извор]

Кавказ[уреди | уреди извор]

Ирански[уреди | уреди извор]

Левантски[уреди | уреди извор]

Месопотамија[уреди | уреди извор]

Поврзано[уреди | уреди извор]