Список на македонски стрип автори

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Македонски стрип автори[уреди | уреди извор]

А[уреди | уреди извор]

Б[уреди | уреди извор]

В[уреди | уреди извор]

Г[уреди | уреди извор]

Д[уреди | уреди извор]

З[уреди | уреди извор]

И[уреди | уреди извор]

Ј[уреди | уреди извор]

К[уреди | уреди извор]

Л[уреди | уреди извор]

М[уреди | уреди извор]

Н[уреди | уреди извор]

О[уреди | уреди извор]

П[уреди | уреди извор]

Р[уреди | уреди извор]

С[уреди | уреди извор]

Т[уреди | уреди извор]

У[уреди | уреди извор]

Ф[уреди | уреди извор]

Ц[уреди | уреди извор]

Џ[уреди | уреди извор]

Ш[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 1,30 1,31 1,32 1,33 1,34 1,35 1,36 1,37 1,38 1,39 1,40 1,41 1,42 1,43 1,44 1,45 1,46 1,47 1,48 1,49 1,50 1,51 1,52 1,53 1,54 1,55 1,56 1,57 1,58 1,59 1,60 1,61 1,62 1,63 1,64 1,65 1,66 1,67 1,68 1,69 1,70 1,71 1,72 1,73 1,74 1,75 1,76 1,77 1,78 1,79 1,80 1,81 Томислав Османли, "Развојот на стрипот во Македонија – седум децении стриповно творештво", Стрип, запис со човечки лик, "Млад борец", 1987; "Култура", Скопје 2002; Проект Растко - Македонија, 14. 5. 2010.
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 2,14 2,15 2,16 2,17 2,18 2,19 2,20 2,21 2,22 2,23 2,24 2,25 2,26 2,27 2,28 2,29 2,30 2,31 2,32 2,33 2,34 2,35 2,36 Македонски стрип форум: аутори
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 3,6 3,7 Александар Стеванов, Македонските стрипаџии го освојуваат Балканот, mkd-news.com, 10 септември, 2012.
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 Македонски автори во стрип едицијата „Лигатура 2011“, cooltura.mk, 21 ноември, 2011.
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 5,4 Александар Стеванов, Подемот на македонскиот стрип, Македонска Нација, 18 јули, 2012.
  6. 6,0 6,1 6,2 6,3 6,4 6,5 6,6 Живојин Тамбурић, Здравко Зупан и Зоран Стефановић. Стрипови које смо волели: Избор стрипова и стваралаца са простора бивше Југославије у XX веку • The Comics We Loved: Selection of 20th Century Comics and Creators from the Region of Former Yugoslavia, „Омнибус“, Београд, 2011.

Извори[уреди | уреди извор]