Список на интеграли на инверзни тригонометриски функции

Од Википедија — слободната енциклопедија

Списоков е попис на интегралите (антидеривации на функции) на рационалните функции за интегранди кои содржат инверзни тригонометриски функции (познати и како „аркус функции“). За целосен список на интеграли на функции, да се погледа таблични интеграли.

Постојат три вообичаени начини за обележување на инверзните тригонометриски функции. На пример функцијата arcus sinus би можела да се запише како „sin−1“, „asin'“, или „arcsin“ како што е користено во оваа статија.

Arcus sinus[уреди | уреди извор]

Arcus cosinus[уреди | уреди извор]

Arcus tangens[уреди | уреди извор]


Arcus cotangens[уреди | уреди извор]


Arcus secans[уреди | уреди извор]

Arcus cosecans[уреди | уреди извор]