Список на државни водачи во 2001 година

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на државни водачи, премиери, и други водачи во 2001 година.

Европа[уреди | уреди извор]

Азија[уреди | уреди извор]

Африка[уреди | уреди извор]

Јужна Америка[уреди | уреди извор]

Северна Америка[уреди | уреди извор]

Џорџ В. Буш, претседател на САД

Австралија со Океанија[уреди | уреди извор]