Список на градоначалници во Македонија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ова е список на сегашни градоначалници на општините во Македонија.

      СДСМ (57)       ДУИ (10)       ВМРО-ДПМНЕ (5)       независен (3)       Алијанса за Албанците (3)       Движење Беса (1)       ДПА (1)       ДПТМ (1)

Општина Сегашен градоначалник Партија
Општина Аеродром Златко Марин СДСМ
Општина Арачиново Миликије Халими СДСМ
Општина Берово Звонко Пекевски СДСМ
Општина Битола Наташа Петровска СДСМ
Општина Богданци Блаже Шапов СДСМ
Општина Боговиње Аљбон Џемаили Алијанса за Албанците
Општина Босилово Зоран Зимбаков СДСМ
Општина Бутел Велимир Смилевски СДСМ
Општина Брвеница Енвер Пајазити независен
Општина Валандово Перо Костадинов СДСМ
Општина Василево Марјан Јанев СДСМ
Општина Вевчани Сашо Јанкоски СДСМ
Општина Велес Аце Коцевски СДСМ
Општина Виница Ивица Димитров СДСМ
Општина Врапчиште Исен Шабани Алијанса за Албанците
Општина Гази Баба Борис Георгиевски СДСМ
Општина Гевгелија Сашо Поцков СДСМ
Општина Гостивар Арбен Таравари Алијанса за Албанците
Општина Градско Роберт Бешовски СДСМ
Општина Дебар Хекуран Дука ДУИ
Општина Дебрца Зоран Ногачески СДСМ
Општина Делчево Горан Трајковски СДСМ
Општина Демир Капија Лазар Петров СДСМ
Општина Демир Хисар Марјанче Стојановски СДСМ
Општина Ѓорче Петров Александар Наумоски СДСМ
Општина Дојран Анго Ангов СДСМ
Општина Долнени Џемил Ќамили ДУИ
Општина Желино Бљерим Сејди Беса
Општина Зелениково Борче Гиевски СДСМ
Општина Зрновци Блаже Станков ВМРО-ДПМНЕ
Општина Илинден Жика Стојановски ВМРО-ДПМНЕ
Општина Јегуновце Дарко Блажески СДСМ
Општина Кавадарци Митко Јанчев ВМРО-ДПМНЕ
Општина Карбинци Јордан Насев СДСМ
Општина Карпош Стефан Богоев СДСМ
Општина Кисела Вода Филип Темелковски СДСМ
Општина Кичево Фатмир Дехари ДУИ
Општина Конче Благој Илиев СДСМ
Општина Кочани Николчо Илијев СДСМ
Општина Кратово Љупчо Бојаџиев СДСМ
Општина Крива Паланка Борјанчо Мицевски СДСМ
Општина Кривогаштани Рубинчо Шефтероски СДСМ
Општина Крушево Томе Христоски СДСМ
Општина Куманово Максим Димитриевски СДСМ
Општина Липково Еркан Арифи ДУИ
Општина Лозово Ацо Велковски СДСМ
Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски СДСМ
Општина Македонска Каменица Соња Стаменкова СДСМ
Општина Македонски Брод Живко Силјаноски СДСМ
Општина Могила Јасмина Гулевска СДСМ
Општина Неготино Тони Делков СДСМ
Општина Новаци Љубе Кузманоски СДСМ
Општина Ново Село Боро Стојчев СДСМ
Општина Охрид Јован Стојаноски СДСМ
Општина Петровец Борче Митевски ВМРО-ДПМНЕ
Општина Пехчево Драган Тренчовски СДСМ
Општина Пласница Алија Јахоски ДУИ
Општина Прилеп Илија Јованоски СДСМ
Општина Пробиштип Драган Анастасов СДСМ
Општина Радовиш Герасим Конзулов СДСМ
Општина Ранковце Ивица Тошевски независен
Општина Ресен Живко Гошаревски СДСМ
Општина Росоман Бранко Јанев СДСМ
Општина Сарај Блерим Беџети ДУИ
Општина Свети Николе Сашо Велковски СДСМ
Град Скопје Петре Шилегов СДСМ
Општина Сопиште Стефче Трпковски ВМРО-ДПМНЕ
Општина Старо Нагоричане Жаклина Јовановска СДСМ
Општина Струга Рамис Мерко ДУИ
Општина Струмица Коста Јаневски СДСМ
Општина Студеничани Азем Садики ДПА
Општина Теарце Исен Асани ДУИ
Општина Тетово Теута Арифи ДУИ
Општина Центар Саша Богдановиќ СДСМ
Општина Центар Жупа Аријан Ибраим ДПТМ
Општина Чаир Висар Ганиу ДУИ
Општина Чашка Горан Стојановски СДСМ
Општина Чешиново-Облешево Горанчо Крстев СДСМ
Општина Чучер-Сандево Јован Пејковски независен
Општина Штип Сашко Николов СДСМ
Општина Шуто Оризари Курто Дудуш СДСМ