Список на астероиди/801–900

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Оваа страница не треба да се гледа непосредно; се гледа од главниот Список на астероиди.
Име Привр.
ознака
Датум на
откривање
Место на
откривање
Откривач(и)
801 Helwerthia 1915 WQ 20 март, 1915 Heidelberg M. F. Wolf
802 Epyaxa 1915 WR 20 март, 1915 Heidelberg M. F. Wolf
803 Picka 1915 WS 21 март, 1915 Vienna J. Palisa
804 Hispania 1915 WT 20 март, 1915 Barcelona J. Comas Solá
805 Hormuthia 1915 WW 17 април, 1915 Heidelberg M. F. Wolf
806 Gyldenia 1915 WX 18 април, 1915 Heidelberg M. F. Wolf
807 Ceraskia 1915 WY 18 април, 1915 Heidelberg M. F. Wolf
808 Merxia 1901 GY 11 октомври, 1901 Heidelberg L. Carnera
809 Lundia 1915 XP 11 август, 1915 Heidelberg M. F. Wolf
810 Atossa 1915 XQ 8 септември, 1915 Heidelberg M. F. Wolf
811 Nauheima 1915 XR 8 септември, 1915 Heidelberg M. F. Wolf
812 Adele 1915 XV 8 септември, 1915 Crimea-Simeis S. Beljavskij
813 Baumeia 1915 YR 28 ноември, 1915 Heidelberg M. F. Wolf
814 Tauris 1916 YT 2 јануари, 1916 Crimea-Simeis G. N. Neujmin
815 Coppelia 1916 YU 2 февруари, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
816 Juliana 1916 YV 8 февруари, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
817 Annika 1916 YW 6 февруари, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
818 Kapteynia 1916 YZ 21 февруари, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
819 Barnardiana 1916 ZA 3 март, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
820 Adriana 1916 ZB 30 март, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
821 Fanny 1916 ZC 31 март, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
822 Lalage 1916 ZD 31 март, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
823 Sisigambis 1916 ZG 31 март, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
824 Anastasia 1916 ZH 25 март, 1916 Crimea-Simeis G. N. Neujmin
825 Tanina 1916 ZL 27 март, 1916 Crimea-Simeis G. N. Neujmin
826 Henrika 1916 ZO 28 април, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
827 Wolfiana 1916 ZW 29 август, 1916 Vienna J. Palisa
828 Lindemannia 1916 ZX 29 август, 1916 Vienna J. Palisa
829 Academia 1916 ZY 25 август, 1916 Crimea-Simeis G. N. Neujmin
830 Petropolitana 1916 ZZ 25 август, 1916 Crimea-Simeis G. N. Neujmin
831 Stateira 1916 AA 20 септември, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
832 Karin 1916 AB 20 септември, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
833 Monica 1916 AC 20 септември, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
834 Burnhamia 1916 AD 20 септември, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
835 Olivia 1916 AE 23 септември, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
836 Jole 1916 AF 23 септември, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
837 Schwarzschilda 1916 AG 23 септември, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
838 Seraphina 1916 AH 24 септември, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
839 Valborg 1916 AJ 24 септември, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
840 Zenobia 1916 AK 25 септември, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
841 Arabella 1916 AL 1 октомври, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
842 Kerstin 1916 AM 1 октомври, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
843 Nicolaia 1916 AN 30 септември, 1916 Hamburg-Bergedorf H. Thiele
844 Leontina 1916 AP 1 октомври, 1916 Vienna J. Rheden
845 Naëma 1916 AS 16 ноември, 1916 Heidelberg M. F. Wolf
846 Lipperta 1916 AT 26 ноември, 1916 Hamburg-Bergedorf K. Gyllenberg
847 Agnia 1915 XX 2 септември, 1915 Crimea-Simeis G. N. Neujmin
848 Inna 1915 XS 5 септември, 1915 Crimea-Simeis G. N. Neujmin
849 Ara 1912 NY 9 февруари, 1912 Crimea-Simeis S. Beljavskij
850 Altona 1916 S24 27 март, 1916 Crimea-Simeis S. Beljavskij
851 Zeissia 1916 S26 2 април, 1916 Crimea-Simeis S. Beljavskij
852 Wladilena 1916 S27 2 април, 1916 Crimea-Simeis S. Beljavskij
853 Nansenia 1916 S28 2 април, 1916 Crimea-Simeis S. Beljavskij
854 Frostia 1916 S29 3 април, 1916 Crimea-Simeis S. Beljavskij
855 Newcombia 1916 ZP 3 април, 1916 Crimea-Simeis S. Beljavskij
856 Backlunda 1916 S30 3 април, 1916 Crimea-Simeis S. Beljavskij
857 Glasenappia 1916 S33 6 април, 1916 Crimea-Simeis S. Beljavskij
858 El Djezaïr 1916 a 26 мај, 1916 Algiers F. Sy
859 Bouzaréah 1916 c 2 октомври, 1916 Algiers F. Sy
860 Ursina 1917 BD 22 јануари, 1917 Heidelberg M. F. Wolf
861 Aïda 1917 BE 22 јануари, 1917 Heidelberg M. F. Wolf
862 Franzia 1917 BF 28 јануари, 1917 Heidelberg M. F. Wolf
863 Benkoela 1917 BH 9 февруари, 1917 Heidelberg M. F. Wolf
864 Aase A921 SB 30 септември, 1921 Heidelberg K. Reinmuth
865 Zubaida 1917 BO 15 февруари, 1917 Heidelberg M. F. Wolf
866 Fatme 1917 BQ 25 февруари, 1917 Heidelberg M. F. Wolf
867 Kovacia 1917 BS 25 февруари, 1917 Vienna J. Palisa
868 Lova 1917 BU 26 април, 1917 Heidelberg M. F. Wolf
869 Mellena 1917 BV 9 мај, 1917 Hamburg-Bergedorf R. Schorr
870 Manto 1917 BX 12 мај, 1917 Heidelberg M. F. Wolf
871 Amneris 1917 BY 14 мај, 1917 Heidelberg M. F. Wolf
872 Holda 1917 BZ 21 мај, 1917 Heidelberg M. F. Wolf
873 Mechthild 1917 CA 21 мај, 1917 Heidelberg M. F. Wolf
874 Rotraut 1917 CC 25 мај, 1917 Heidelberg M. F. Wolf
875 Nymphe 1917 CF 19 мај, 1917 Heidelberg M. F. Wolf
876 Scott 1917 CH 20 јуни, 1917 Vienna J. Palisa
877 Walküre 1915 S7 13 септември, 1915 Crimea-Simeis G. N. Neujmin
878 Mildred 1916 f 6 септември, 1916 Mount Wilson S. B. Nicholson
879 Ricarda 1917 CJ 22 јули, 1917 Heidelberg M. F. Wolf
880 Herba 1917 CK 22 јули, 1917 Heidelberg M. F. Wolf
881 Athene 1917 CL 22 јули, 1917 Heidelberg M. F. Wolf
882 Swetlana 1917 CM 15 август, 1917 Crimea-Simeis G. N. Neujmin
883 Matterania 1917 CP 14 септември, 1917 Heidelberg M. F. Wolf
884 Priamus 1917 CQ 22 септември, 1917 Heidelberg M. F. Wolf
885 Ulrike 1917 CX 23 септември, 1917 Crimea-Simeis S. Beljavskij
886 Washingtonia 1917 b 16 ноември, 1917 Washington G. H. Peters
887 Alinda 1918 DB 3 јануари, 1918 Heidelberg M. F. Wolf
888 Parysatis 1918 DC 2 февруари, 1918 Heidelberg M. F. Wolf
889 Erynia 1918 DG 5 март, 1918 Heidelberg M. F. Wolf
890 Waltraut 1918 DK 11 март, 1918 Heidelberg M. F. Wolf
891 Gunhild 1918 DQ 17 мај, 1918 Heidelberg M. F. Wolf
892 Seeligeria 1918 DR 31 мај, 1918 Heidelberg M. F. Wolf
893 Leopoldina 1918 DS 31 мај, 1918 Heidelberg M. F. Wolf
894 Erda 1918 DT 4 јуни, 1918 Heidelberg M. F. Wolf
895 Helio 1918 DU 11 јули, 1918 Heidelberg M. F. Wolf
896 Sphinx 1918 DV 1 август, 1918 Heidelberg M. F. Wolf
897 Lysistrata 1918 DZ 3 август, 1918 Heidelberg M. F. Wolf
898 Hildegard 1918 EA 3 август, 1918 Heidelberg M. F. Wolf
899 Jokaste 1918 EB 3 август, 1918 Heidelberg M. F. Wolf
900 Rosalinde 1918 EC 10 август, 1918 Heidelberg M. F. Wolf
... Претходна · Список на астероиди · Следна ...