Список на астероиди/701–800

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Оваа страница не треба да се гледа непосредно; се гледа од главниот Список на астероиди.
Име Привр.
ознака
Датум на
откривање
Место на
откривање
Откривач(и)
701 Oriola 1910 KN 12 јули 1910 Хајделберг J. Helffrich
702 Alauda 1910 KQ 16 јули 1910 Хајделберг J. Helffrich
703 Noëmi 1910 KT 3 октомври 1910 Виена J. Palisa
704 Interamnia 1910 KU 2 октомври 1910 Teramo V. Cerulli
705 Erminia 1910 KV 6 октомври 1910 Хајделберг E. Ernst
706 Hirundo 1910 KX 9 октомври 1910 Хајделберг J. Helffrich
707 Steïna 1910 LD 22 декември 1910 Хајделберг M. F. Wolf
708 Raphaela 1911 LJ 3 февруари 1911 Хајделберг J. Helffrich
709 Fringilla 1911 LK 3 февруари 1911 Хајделберг J. Helffrich
710 Gertrud 1911 LM 28 февруари 1911 Виена J. Palisa
711 Marmulla 1911 LN 1 март 1911 Виена J. Palisa
712 Boliviana 1911 LO 19 март 1911 Хајделберг M. F. Wolf
713 Luscinia 1911 LS 18 април 1911 Хајделберг J. Helffrich
714 Ulula 1911 LW 18 мај 1911 Хајделберг J. Helffrich
715 Transvaalia 1911 LX 22 април 1911 Јоханесбург H. E. Wood
716 Berkeley 1911 MD 30 јули 1911 Виена J. Palisa
717 Wisibada 1911 MJ 26 август 1911 Хајделберг F. Kaiser
718 Erida 1911 MS 29 септември 1911 Виена J. Palisa
719 Albert 1911 MT 3 октомври 1911 Виена J. Palisa
720 Bohlinia 1911 MW 18 октомври 1911 Хајделберг F. Kaiser
721 Tabora 1911 MZ 18 октомври 1911 Хајделберг F. Kaiser
722 Frieda 1911 NA 18 октомври 1911 Виена J. Palisa
723 Hammonia 1911 NB 21 октомври 1911 Виена J. Palisa
724 Hapag 1911 NC 21 октомври 1911 Виена J. Palisa
725 Amanda 1911 ND 21 октомври 1911 Виена J. Palisa
726 Joëlla 1911 NM 22 ноември 1911 Winchester J. H. Metcalf
727 Nipponia 1912 NT 11 февруари 1912 Хајделберг A. Massinger
728 Leonisis 1912 NU 16 февруари 1912 Виена J. Palisa
729 Watsonia 1912 OD 9 февруари 1912 Winchester J. H. Metcalf
730 Athanasia 1912 OK 10 април 1912 Виена J. Palisa
731 Sorga 1912 OQ 15 април 1912 Хајделберг A. Massinger
732 Tjilaki 1912 OR 15 април 1912 Хајделберг A. Massinger
733 Mocia 1912 PF 16 септември 1912 Хајделберг M. F. Wolf
734 Benda 1912 PH 11 октомври 1912 Виена J. Palisa
735 Marghanna 1912 PY 9 декември 1912 Хајделберг H. Vogt
736 Harvard 1912 PZ 16 ноември 1912 Winchester J. H. Metcalf
737 Arequipa 1912 QB 7 декември 1912 Winchester J. H. Metcalf
738 Alagasta 1913 QO 7 јануари 1913 Хајделберг F. Kaiser
739 Mandeville 1913 QR 7 февруари 1913 Winchester J. H. Metcalf
740 Cantabia 1913 QS 10 февруари 1913 Winchester J. H. Metcalf
741 Botolphia 1913 QT 10 февруари 1913 Winchester J. H. Metcalf
742 Edisona 1913 QU 23 февруари 1913 Хајделберг F. Kaiser
743 Eugenisis 1913 QV 25 февруари 1913 Хајделберг F. Kaiser
744 Aguntina 1913 QW 26 февруари 1913 Виена J. Rheden
745 Mauritia 1913 QX 1 март 1913 Хајделберг F. Kaiser
746 Marlu 1913 QY 1 март 1913 Хајделберг F. Kaiser
747 Winchester 1913 QZ 7 март 1913 Winchester J. H. Metcalf
748 Simeïsa 1913 RD 14 март 1913 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
749 Malzovia 1913 RF 5 април 1913 Крим-Симеиз S. Beljavskij
750 Oskar 1913 RG 28 април 1913 Виена J. Palisa
751 Faïna 1913 RK 28 април 1913 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
752 Sulamitis 1913 RL 30 април 1913 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
753 Tiflis 1913 RM 30 април 1913 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
754 Malabar 1906 UT 22 август 1906 Хајделберг A. Kopff
755 Quintilla 1908 CZ 6 април 1908 Taunton J. H. Metcalf
756 Lilliana 1908 DC 26 април 1908 Taunton J. H. Metcalf
757 Portlandia 1908 EJ 30 септември 1908 Taunton J. H. Metcalf
758 Mancunia 1912 PE 18 мај 1912 Јоханесбург H. E. Wood
759 Vinifera 1913 SJ 26 август 1913 Хајделберг F. Kaiser
760 Massinga 1913 SL 28 август 1913 Хајделберг F. Kaiser
761 Brendelia 1913 SO 8 септември 1913 Хајделберг F. Kaiser
762 Pulcova 1913 SQ 3 септември 1913 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
763 Cupido 1913 ST 25 септември 1913 Хајделберг F. Kaiser
764 Gedania 1913 SU 26 септември 1913 Хајделберг F. Kaiser
765 Mattiaca 1913 SV 26 септември 1913 Хајделберг F. Kaiser
766 Moguntia 1913 SW 29 септември 1913 Хајделберг F. Kaiser
767 Bondia 1913 SX 23 септември 1913 Winchester J. H. Metcalf
768 Struveana 1913 SZ 4 октомври 1913 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
769 Tatjana 1913 TA 6 октомври 1913 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
770 Bali 1913 TE 31 октомври 1913 Хајделберг A. Massinger
771 Libera 1913 TO 21 ноември 1913 Виена J. Rheden
772 Tanete 1913 TR 19 декември 1913 Хајделберг A. Massinger
773 Irmintraud 1913 TV 22 декември 1913 Хајделберг F. Kaiser
774 Armor 1913 TW 19 декември 1913 Paris C. le Morvan
775 Lumière 1914 TX 6 јануари 1914 Ница J. Lagrula
776 Berbericia 1914 TY 24 јануари 1914 Хајделберг A. Massinger
777 Gutemberga 1914 TZ 24 јануари 1914 Хајделберг F. Kaiser
778 Theobalda 1914 UA 25 јануари 1914 Хајделберг F. Kaiser
779 Nina 1914 UB 25 јануари 1914 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
780 Armenia 1914 UC 25 јануари 1914 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
781 Kartvelia 1914 UF 25 јануари 1914 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
782 Montefiore 1914 UK 18 март 1914 Виена J. Palisa
783 Nora 1914 UL 18 март 1914 Виена J. Palisa
784 Pickeringia 1914 UM 20 март 1914 Winchester J. H. Metcalf
785 Zwetana 1914 UN 30 март 1914 Хајделберг A. Massinger
786 Bredichina 1914 UO 20 април 1914 Хајделберг F. Kaiser
787 Moskva 1914 UQ 20 април 1914 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
788 Hohensteina 1914 UR 28 април 1914 Хајделберг F. Kaiser
789 Lena 1914 UU 24 јуни 1914 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
790 Pretoria 1912 NW 16 јануари 1912 Јоханесбург H. E. Wood
791 Ani 1914 UV 29 јуни 1914 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
792 Metcalfia 1907 ZC 20 март 1907 Taunton J. H. Metcalf
793 Arizona 1907 ZD 9 април 1907 Flagstaff P. Lowell
794 Irenaea 1914 VB 27 август 1914 Виена J. Palisa
795 Fini 1914 VE 26 септември 1914 Виена J. Palisa
796 Sarita 1914 VH 15 октомври 1914 Хајделберг K. Reinmuth
797 Montana 1914 VR 17 ноември 1914 Hamburg-Bergedorf H. Thiele
798 Ruth 1914 VT 21 ноември 1914 Хајделберг M. F. Wolf
799 Gudula 1915 WO 9 март 1915 Хајделберг K. Reinmuth
800 Kressmannia 1915 WP 20 март 1915 Хајделберг M. F. Wolf
... Претходна · Список на астероиди · Следна ...