Список на астероиди/201–300

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Оваа страница не треба да се гледа непосредно; се гледа од главниот Список на астероиди.
Име Привр.
ознака
Датум на
откривање
Место на
откривање
Откривач(и)
201 Пенелопа 7 август,1879 Pula J. Palisa
202 Чисеис 11 септември 1879 Clinton C. H. F. Peters
203 Помпеја 25 септември 1879 Clinton C. H. F. Peters
204 Калиста 8 октомври 1879 Pula J. Palisa
205 Марта 13 октомври 1879 Pula J. Palisa
206 Херсилија 13 октомври 1879 Clinton C. H. F. Peters
207 Хеда 17 октомври 1879 Pula J. Palisa
208 Лакримоса 21 октомври 1879 Pula J. Palisa
209 Дидо 22 октомври 1879 Clinton C. H. F. Peters
210 Изабела 12 ноември 1879 Pula J. Palisa
211 Изолда 10 декември 1879 Pula J. Palisa
212 Медеа 6 февруари 1880 Pula J. Palisa
213 Лилае 16 февруари 1880 Clinton C. H. F. Peters
214 Ашера 29 февруари 1880 Pula J. Palisa
215 Оеноне 7 април 1880 Berlin V. Knorre
216 Клеопатра 10 април 1880 Pula J. Palisa
217 Еудора 30 август 1880 Marseilles J. Coggia
218 Бјанка 4 септември 1880 Pula J. Palisa
219 Туснелда 30 септември 1880 Pula J. Palisa
220 Стефанија 19 мај 1881 Vienna J. Palisa
221 Еос 18 јануари 1882 Vienna J. Palisa
222 Лусија 9 февруари 1882 Vienna J. Palisa
223 Роза 9 март 1882 Vienna J. Palisa
224 Океана 30 март 1882 Vienna J. Palisa
225 Хенриета 19 април 1882 Vienna J. Palisa
226 Верингија 19 јули 1882 Vienna J. Palisa
227 Филозофија 12 август 1882 Paris P. P. Henry
228 Агате 19 август 1882 Vienna J. Palisa
229 Аделинда 22 август 1882 Vienna J. Palisa
230 Атамантис 3 септември 1882 Bothkamp K. de Ball
231 Виндобона 10 септември 1882 Vienna J. Palisa
232 Русија 31 јануари 1883 Vienna J. Palisa
233 Астероп 11 мај 1883 Marseilles A. Borrelly
234 Барбара 12 август 1883 Clinton C. H. F. Peters
235 Каролина 28 ноември 1883 Vienna J. Palisa
236 Хонорија 26 април 1884 Vienna J. Palisa
237 Коелестина 27 јуни 1884 Vienna J. Palisa
238 Хипатија 1 јули 1884 Berlin V. Knorre
239 Адрастеа 18 август 1884 Vienna J. Palisa
240 Ванадис 27 август 1884 Marseilles A. Borrelly
241 Германија 12 септември 1884 Düsseldorf R. Luther
242 Кримхилд 22 септември 1884 Vienna J. Palisa
243 Ида 29 септември 1884 Vienna J. Palisa
244 Сита 14 октомври 1884 Vienna J. Palisa
245 Вера 6 февруари 1885 Madras N. R. Pogson
246 Аспорина 6 март 1885 Marseilles A. Borrelly
247 Еукрете 14 март 1885 Düsseldorf R. Luther
248 Ламеиа 5 јуни 1885 Vienna J. Palisa
249 Ilse 16 август 1885 Clinton C. H. F. Peters
250 Бетина 3 септември 1885 Vienna J. Palisa
251 Софија 4 октомври 1885 Vienna J. Palisa
252 Клементина 11 октомври 1885 Nice J. Perrotin
253 Матилда 12 ноември 1885 Vienna J. Palisa
254 августa 31 март 1886 Vienna J. Palisa
255 Опавија 31 март 1886 Vienna J. Palisa
256 Валпурга 3 април 1886 Vienna J. Palisa
257 Силесија 5 април 1886 Vienna J. Palisa
258 Тиче 4 мај 1886 Düsseldorf R. Luther
259 Алетеија 28 јуни 1886 Clinton C. H. F. Peters
260 Хуберта 3 октомври 1886 Vienna J. Palisa
261 Прумно 31 октомври 1886 Clinton C. H. F. Peters
262 Валда 3 ноември 1886 Vienna J. Palisa
263 Дрезда 3 ноември 1886 Vienna J. Palisa
264 Либуса 22 декември 1886 Clinton C. H. F. Peters
265 Ана 25 февруари 1887 Vienna J. Palisa
266 Алине 17 мај 1887 Vienna J. Palisa
267 Тирза 27 мај 1887 Nice A. Charlois
268 Адореа 8 јуни 1887 Marseilles A. Borrelly
269 Јустиција 21 септември 1887 Vienna J. Palisa
270 Анахита 8 октомври 1887 Clinton C. H. F. Peters
271 Пентесилеа 13 октомври 1887 Berlin V. Knorre
272 Антонија 4 февруари 1888 Nice A. Charlois
273 Атропос 8 март 1888 Vienna J. Palisa
274 Филагорија 3 април 1888 Vienna J. Palisa
275 Сапиентија 15 април 1888 Vienna J. Palisa
276 Аделхеид 17 април 1888 Vienna J. Palisa
277 Елвира 3 мај 1888 Nice A. Charlois
278 Паулина 16 мај 1888 Vienna J. Palisa
279 Туле 25 октомври 1888 Vienna J. Palisa
280 Филија 29 октомври 1888 Vienna J. Palisa
281 Лукреција 31 октомври 1888 Vienna J. Palisa
282 Клоринде 28 јануари 1889 Nice A. Charlois
283 Ема 8 февруари 1889 Nice A. Charlois
284 Амалија 29 мај 1889 Nice A. Charlois
285 Регина 3 август 1889 Nice A. Charlois
286 Иклеа 3 август 1889 Vienna J. Palisa
287 Нефтис 25 август 1889 Clinton C. H. F. Peters
288 Глауке 20 февруари 1890 Düsseldorf R. Luther
289 Ненета 10 март 1890 Nice A. Charlois
290 Бруна 20 март 1890 Vienna J. Palisa
291 Алис 25 април 1890 Vienna J. Palisa
292 Лудовица 25 април 1890 Vienna J. Palisa
293 Бразилија 20 мај 1890 Nice A. Charlois
294 Фелиција 15 јули 1890 Nice A. Charlois
295 Терезија 17 август 1890 Vienna J. Palisa
296 Фаетуса 19 август 1890 Nice A. Charlois
297 Саесилија 9 септември 1890 Nice A. Charlois
298 Баптистина 9 септември 1890 Nice A. Charlois
299 Тора 6 октомври 1890 Vienna J. Palisa
300 Џералдина 3 октомври 1890 Nice A. Charlois
... Претходна · Список на астероиди · Следна ...