Список на архитекти

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на познати архитекти низ историјата. На крајот е вклучен и списокот на архитекти по земја.

Содржина по векови: Стар векXIIIXIVXV, XVIXVIIXVIIIXIXXXXXI
Списоци по земја

Стар век[уреди | уреди извор]

XIII век[уреди | уреди извор]

XIV век[уреди | уреди извор]

XV век[уреди | уреди извор]

XVI век[уреди | уреди извор]

XVII век[уреди | уреди извор]

XVIII век[уреди | уреди извор]

XIX век[уреди | уреди извор]

XX век[уреди | уреди извор]

XXI век[уреди | уреди извор]

Списоци на архитекти по земја[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]