Список на аеродроми во Македонија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Карта на аеродромите во Македонија.

Список на аеродроми во Македонија, групирани по тип и подредени по место.

За подреден список по име на аеродром, видете Категорија:Аеродроми во Македонија
За подреден список по ИЦАО код, видете Список на аеродроми по ИЦАО код: LW

Аеродроми[уреди | уреди извор]

МЕСТО   ИЦАО ИАТА ДАФИФ   ИМЕ НА АЕРОДРОМ
Меѓународни аеродроми
Охрид LWOH OHD Аеродром Свети Апостол Павле Охрид
Скопје LWSK SKP Меѓународен аеродром Скопје
Спортски аеродроми
Битола LW74 Аеродром Логоварди
Куманово LW67 Аеродром Аџи Тепе
Прилеп LW66 Аеродром Мало Коњари
Скопје LW75 Аеродром Стенковец
Штип LW73 Аеродром Сушево
Аеродроми за авиони на стопанска авиација
Битола LW68 Аеродром Српци
Велес LW70 Аеродром Каратманово
Долнени LW69 Аеродром Сарандиново
Неготино LW72 Аеродром Неготино
Росоман Аеродром Градско
Свети Николе LW76 Аеродром Мавровица
Свети Николе LW71 Аеродром Пеширово
Штип Аеродром Криви Дол
Помошни писти
Кочани Помошна писта Пониква
Штип Помошна писта Плачковица

Поврзано[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]

Airport symbol.svg Меѓународни аеродроми во Република Македонија Flag of North Macedonia.svg
Охридски аеродром | Скопски Аеродром