Разлика помеѓу преработките на „Википедија:ВикиПроект Квалитетни статии“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
 
На Википедија на македонски јазик постојат неколку нивоа на квалитетни статии. (Видете:'''[[Википедија:ВикиПроект Рецензија]]''') Но, една статија ад биде квалитетна, според целите на ВикиПроектот Квалитетни статии, потребно е таа да поседува одредени атрибути:
*'''одлично напишана;'''
*'''детална;'''
*'''неутрална и прецизна;'''
*'''да содржи слики и други мултимедијални содржини''';
*'''да содржи шаблони'''
 
*да содржи врски кон соодветни портали, кои коинцидираат на насловот на статијата (доколку тоа е можно);
*'''да содржи шаблони'''
*'''да содржи надворешни врски кон соодветни портали, кои коинцидираат на насловотреференци наи статијатабелешки (доколку тоа е можно)''';
*'''да содржи интервики''';
*'''да содржи надворешни врски, референци и белешки (доколку тоа е можно)'''
*'''да биде класифицирана'''.
*'''да содржи интервики'''
*'''да биде класифицирана'''
 
== Видете исто така ==

Прегледник