Разлика помеѓу преработките на „Филолошки факултет „Блаже Конески“ - Скопје“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
други јазици
(други јазици)
*Оддел за настава по странски јазик на нематичните факултети
*Центар за тестирање и сертифицирање на македонскиот јазик
 
===Други изучувани јазици===
Покрај јазиците на катедрите, на факултетот се изучуваат и следниве јазици<ref>[http://www.flf.ukim.edu.mk/студии/Уписи20092010/tabid/76/Default.aspx Активни студиски програми], Филолошки факултет „Блаже Конески“</ref>:
 
*[[шпански јазик|шпански]]
*[[португалски јазик|португалски]]
*[[кинески јазик|кинески]]
*[[корејски јазик|корејски]]
*[[унгарски јазик|унгарски]]
*[[чешки јазик|чешки]]
*[[полски јазик|полски]]
*[[хрватски јазик|хрватски]]
*[[словенечки јазик|словенечки]]
*[[романски јазик|романски]]
 
=== Библиотека ===

Прегледник