Википедија:ВикиПроект Одржување: Разлика помеѓу преработките

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
(Откажано уредување 473511 (автор: 79.125.219.40 | Разговор))
 
#При создавањето на секој Википроект потребно е да се наведат целите, насоките и организацијата на работа на проектот.
#Големо значење има и водичот на стилот кој поради различните области може целосно да се раз,ликуваразликува во неколку Википроекти.
#Потребно е да се наведе и листа на учесници во која со додавање на своето корисничко име корисникот ќе може да се зачлени и кориснички шаблон кој корисниците ќе може да го додадат на својата корисничка страница како доказ дека членуваат во некој Википроект.
#Додавањто на навигација на проектот овозмиоожува поврзување на проектот со соодветен портал, некои конкретни статии за водичот на стилот на проектот, листата на учесници и некои други потребни статии.

Прегледник