Википедија:Ве молиме не напаѓајте ги новодојденците: Разлика помеѓу преработките

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
(дополнување)
 
Стандардана порака за добредојде или за предупредување се соодветни. Користи ги соодветните шаблони за добредојде или за предупредување. Биди одговорен Википедијанец, покажувај добра волја и дозволи на новодојденците да се искажат во целост.
 
== Што да направиш ако нападнеш или си напднат ==
 
Ако си нападнал некој новодојденец, или се чувствуваш како нападнат, земи ги во предвид следните предлози:
 
# ''Избери да научиш'' од инцидентот.
# Избери соодветни алтернативи за напаѓање за да се постигнат целите.
# Пронајди нешто вредно во искуството.
#Размислувај разционално. Објасни зошто беше навреден, но научи да препознаеш кога пораката не може да биде примена.
 
 
{{Принципи и напатствија}}

Прегледник