Илко Стефановски: Разлика помеѓу преработките

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
поправка на правопис
[проверена преработка][проверена преработка]
(поправка на правопис)
| '''Улога'''
|-
| 1975. || [[Волшебното самарче (ТВ-серија) |Волшебното самарче]] ТВ-серија ||
|-
| 1978. || [[Златни години]] ТВ-серија ||
|-
| 1979. || [[Наши години]] ТВ-серија ||
|-
| 1979. || [[Жена од малтер]] ТВ-филм ||
|-
| 1981. || [[Томи од бензинската пумпа]] ТВ-филм ||
|-
| 1981. || [[Булки крај шините]] ТВ-филм ||
|-
| 1982. || [[Време на летела]] ТВ-филм ||
|-
| 1982. || [[Илинден (телевизиска серија) |Илинден]] ТВ-серија ||
|-
| 1982. || [[Слана во цутот на бадемите]] ТВ-филм ||
|-
| 1984. || [[Јуначко колено (телевизиска серија) |Јуначко колено]] ТВ-серија ||
|-
| 1985. || [[Трговецот од Солун]] ТВ-филм || Кајмакамот
|-
| 1987. || [[Трета доба]] ТВ-серија ||
|-
| 1988. || [[Некоја чудна земја]] ТВ-филм ||
|-
| 1988. || [[Марика лета со Авион]] ТВ-филм ||
|-
| 1991. || [[Тетовирање (филм) |Тетовирање]] ТВ-филм ||
|-
| 1991. || [[Македонија може]] ТВ-филм ||
|-
| 1992. || [[Заминување од Пасквелија]] ТВ-филм || Ране
|-
| 1992. || [[Чудовиштата во нашиот град]] ТВ-филм ||
|-
| 1992. || [[Време, живот (филм) |Време, живот]] ТВ-филм ||
|-
| 1993. || [[Македонска сага]] ТВ-филм ||
|-
| 1994. || [[Пред дождот (филм) |Пред дождот]] ТВ-филм || Бојан
|-
| 1995. || [[Во светот на бајките (телевизиска серија) |Во светот на бајките]] ТВ-серија ||
|-
| 1995. || [[Ангели на отпад (филм) |Ангели на отпад]] ТВ-филм ||
|-
| 1998. || [[Салон Хармони]] ТВ-серија || Менде
|-
| 1998. || [[Збогум на 20-ти век]] ТВ-филм ||
|-
| 2000. || [[Погрешно време (телевизиска серија) |Погрешно време]] ТВ-серија || Бошко
|-
| 2001. || [[Прашина (филм) |Прашина]] ТВ-филм ||
|-
| 2001. || [[Одмазда (филм) |Одмазда]] ТВ-филм ||
|-
| 2005. || [[Крчма на патот кон Европа]] ТВ-филм || Ангел
|-
| 2007. || [[Превртено (филм) |Превртено]] ТВ-филм || Вратар
|-
| 2007. || [[Сенки (филм) |Сенки]] ТВ-филм || Доктор Карпузовски
|-
| 2008. || [[Абсурдистан]] ТВ-филм || Темелко
|-
| 2012. || [[Трето полувреме (филм) |Трето полувреме]] ТВ-серија || Парталав работник
|}
 
 
===Филмски остварувања===
 
* Ране - „[[Заминување од Пасквелија]]“ (1992), ТВ филм
* Бојан - „[[Пред дождот]]“ (1994)

Прегледник