Локални избори во Македонија (2017): Разлика помеѓу преработките

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ознака: Отповикано
 
===Советнички места===
{{bar box
|title=Освоени советнички места<ref>[http://mojotizbor.mk/izbori2017/rejtinzi-rezultati/718-vkupen-broj-osvoeni-sovetnicki-mandati.html Вкупен број на освоени советнички мандати], Мојот избор (18.10.2017)</ref>
|titlebar=#DDD
|left1=Политичка партија
|right2=Бр. на советници
|width=800px
|bars=
{{bar pixel|[[СДСМ]]|grey|552}}
{{bar pixel|[[ВМРО-ДПМНЕ]]|grey|432}}
{{bar pixel|[[ДУИ]]|grey|133}}
{{bar pixel|[[Движење Беса|БЕСА]]|grey|63}}
{{bar pixel|[[АА]] <small>([[ДР-ДПА]])</small>|grey|63}}
{{bar pixel|[[Независен политичар|Независни советници]]|grey|37}}
{{bar pixel|[[ДПА]]|grey|18}}
{{bar pixel|[[Демократска партија на Турците на Македонија|ДПТМ]]|grey|17}}
{{bar pixel|[[Народно движење за Македонија|НДМ]]|grey|7}}
{{bar pixel|[[Сојуз на Ромите од Македонија|СРМ]]|grey|7}}
{{bar pixel|[[ДУИ]]-[[Движење Беса|БЕСА]]-[[АА]]|grey|4}}
{{bar pixel|[[Движење за национално единство на Турците во Македонија|ДНЕТ]]|grey|3}}
{{bar pixel|[[Левица (политичка партија)|ЛЕВИЦА]]|grey|3}}
{{bar pixel|[[Граѓанска опција за Македонија|ГРОМ]]|grey|3}}
{{bar pixel|[[Движење Беса|БЕСА]]-[[АА]]|grey|2}}
{{bar pixel|[[АА]] <small>([[НДП]] и [[Единство (политичка партија)|Единство]])</small>|grey|2}}
{{bar pixel|[[ПДП]]|grey|1}}
}}
 
==Реакции по изборите==

Прегледник