Козјак: Разлика помеѓу преработките

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Одземени 223 бајти ,  пред 1 година
нема опис на уредувањето
[проверена преработка][проверена преработка]
Нема опис на уредувањето
Ознака: Изворно уредување 2017
 
'''Козјак''' може да се однесува на следново:
 
;Села
== Населени места ==
* [[Козјак|Козјак]], село во [[Општина Карбинци]] - Македонија;:
* *[[Козјак (РесенскоШтипско)|Козјак]] - село во [[Општина РесенКарбинци]], Македонија;
**[[Козјак (Ресенско)]] ― село во [[Општина Ресен]]
* [[Обзор|Козјак]] - средновековно име на градот Обзор, Бугарија;
* [[Козјак (Област Силистра)|Козјак]] - село в Североисточна Бугарија;
 
* Бугарија:
== Географски поими==
* *[[Козјак (врвОбласт Силистра)|Козјак]] - врв насело планинатаво Бабуна,Североисточна Македонија;Бугарија
* [[Козјак (планина)|Козјак]] - планина во Македонија и Србија;
* [[Козјак (Мариово)|Козјак]] - планина во областа [[Мариово]], Македонија;
* [[Козјак (Хрватска)|Козјак]] - планина во Далмација, Хрватска;
* [[Козјак (езеро)|Козјак]] - вештачко езеро во Македонија;
* [[Козјак (хрватско езеро)|Козјак]] - езеро во Хрватска;
* [[Козјачија|Козјак]] или Козјачија - област во Македонија и Србија;
 
;Поими
==Друго==
* [[Козјак (врв)]] ― врв на планината Бабуна, Македонија;
*[[Тврдина Козјак|Козјак]] - тврдина во Србија
* [[Козјак (планина)|Козјак]] - планина во Македонија и Србија;
*[[ХЕЦ Козјак]] - македонска хидроцентрала
* [[Козјак (бранаМариово)]] - земјенапланина бранаво наобласта езерото[[Мариово]], КозјакМакедонија;
* [[Козјак (Хрватска)|Козјак]] - планина во Далмација, Хрватска;
*[[НОПО Козјак]] - Козјачки народноослободителен партизански одред
* [[Козјак (езеро)|Козјак]] - вештачко езеро во Македонија;
* [[Козјак (хрватско езеро)|Козјак]] - езеро во Хрватска;
* [[Козјачија|Козјак]] или Козјачија - област во Македонија и Србија;
 
==;Друго==
{{појаснување}}
* [[Тврдина Козјак|Козјак]] - тврдина во Србија
* [[ХЕЦ Козјак]] - македонска хидроцентрала
* [[Козјак (брана)]] ― земјена брана на езерото Козјак
* [[НОПО Козјак]] - Козјачкикозјачки народноослободителен партизански одред
 
{{ГеоПојас}}

Прегледник