Прејди на содржината

Википедија:Бидете храбри во ажурирањето на страниците: Разлика помеѓу преработките

с
Кат:Википедија:Напатствија ---> Кат:Википедија:Напатствија за уредување
(напатствие+кратенки, {{најважното}}, сменета категоријата во Кат:Википедија:Напатствија, ситни поправки)
с (Кат:Википедија:Напатствија ---> Кат:Википедија:Напатствија за уредување)
Доколку сте во искушение да вратите било што освен чист вандализам, земете воздух длабоко; веројатно е подобро тоа да се дискутира на страницата за разговор ... или да направите уредување на тоа уредување ... или пак можеби да не правите ништо во следните 24 часа додека не се оладите. Враќањето не е колаборативно уредување, туку евтина кратенка (исто така се јавува проблемот што со враќањето имате ограничен простор за објаснение во „описот“ -- со преконцизно искажување, исказите можат да звучат неучтиво). Внимавајте ова враќање да не почне враќачка војна. Доколку започне ваква војна, храбороста во уредувањето не е конструктивна, а уште помалку колаборативна. Тоа е наметнуванње на волјата на еден уредник врз волјата на друг, и ова никогаш не работи. Ваквите уредувања имаат многу краток век. „Точноста“ или „вистинитоста“ на уредувањето веќе станува нерелевантно.
 
[[Категорија:Википедија:Напатствија за уредување|Бидете храбри]]
 
[[af:Wikipedia:Voel vry en gaan jou gang]]