Разлика помеѓу преработките на „Џемаил Максут“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
(→‎Филмографија: Додаден е филмот "Вариола Вера".)
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
 
== Филмографија ==
 
* 1966 „[[До победата и по неа (филм)|До победата и по неа]]“ (споредна улога)
{{Филмографија-домаћи|глумца=Џемаил Максут}}|- style="background: Lavender; text-align:center; "
* 1975 „[[Јад]]“ (споредна улога)
| colspan="4" |1960.-те[[#1|&nbsp;&#9650;]]<div id="1960"/>
* 1975 „[[Волшебното самарче (телевизиска серија)|Волшебното самарче ]]“
|-
* 1976 „[[Најдолгиот пат (филм)|Најдолгиот пат]]“ (споредна улога)
| 1962. || [[Пресметка (филм)|Пресметка]] || /
* 1977 „[[Итар Пејо (телевизиска серија)|Итар Пејо ]]“
|-
* 1979 „[[Курирот на Гоце (телевизиска серија)|Курирот на Гоце ]]“
| 1966. || [[До победата и по неа (филм)|До победата и по неа]] || /
* 1980 „[[Учителот (филм)|Учителот ]]“ (споредна улога)
|- style="background: Lavender; text-align:center; "
* 1981 „[[Црвениот коњ (филм)|Црвениот коњ]]“ (споредна улога)
| colspan="4" |1970.-те[[#1|&nbsp;&#9650;]]<div id="1970"/>
* 1982 „[[Илинден (телевизиска серија)|Илинден ]]“
|-
* 1982 „[[Вариола Вера (игран филм)]]“
| 1970. || [[Александра (филм)|Александра]] ТВ филм || /
* 1984 „[[Јуначко колено (телевизиска серија)|Јуначко колено ]]“
|-
* 1984 „[[Белото циганче (телевизиска серија)|Белото циганче ]]“
| 1975. || [[Волшебното самарче (телевизиска серија)|Волшебното самарче ]] ТВ серија || /
* 1985 „[[Јазол (филм)|Јазол]]“ (споредна улога)
|-
* 1986-1992 „[[Македонски народни приказни (ТВ серија)|Македонски народни приказни ]]“
| 1975. || [[Јад (филм)|Јад]] || /
* 1986 „[[Солунски патрдии (телевизиска серија)|Солунски патрдии ]]“
|-
* 1986 „[[Климент Охридски (филм)|Климент Охридски]]“
| 1976. || [[Најдолгиот пат (филм)|Најдолгиот пат]] || Јоргос
* 1987 „[[За трошка среќа (филм)|За трошка среќа]]“
|-
* 1987 „[[Хај-фај (филм)|Хај-фај]]“ (споредна улога)
| 1977. || [[Најдолгиот пат (филм)|Најдолгиот пат]] ТВ серија || Јоргос
* 1987 „[[Трст виа Скопје (телевизиска серија)|Трст виа Скопје]]“
|-
* 1988-1992 „[[Тврдокорни (телевизиска серија)|Тврдокорни ]]“
| 1977. || [[Итар Пејо (телевизиска серија)|Итар Пејо ]] ТВ серија || /
* 1992 „[[Македонска сага (филм)|Македонска сага]]“ (споредна улога)
|-
* 1992 „[[Заминување од Пасквелија (филм)|Заминување од Пасквелија]]“
| 1977. || [[Дождовито сонце (филм)|Дождовито сонце]] ТВ филм || /
* 1993 „[[Бог да ги убие шпионите (филм)|Бог да ги убие шпионите]]“
|-
* 1993 „[[Македонска сага (филм)|Македонска сага ]]“
| 1979. || [[Курирот на Гоце (телевизиска серија)|Курирот на Гоце ]] ТВ серија || /
* 1994 „[[Пред дождот]]“ (споредна улога)
|- style="background: Lavender; text-align:center; "
* 1995 „[[Ангели на отпад (филм)|Ангели на отпад]]“ (споредна улога)
| colspan="4" |1980.-те[[#1|&nbsp;&#9650;]]<div id="1980"/>
* 1997 „[[Преку езерото (филм)|Преку езерото]]“ (споредна улога)
|-
* 2001 „[[Во светот на бајките (телевизиска серија)|Во светот на бајките ]]“ (споредна улога)
*| 20011980. || [[ПрашинаУчителот (филм)|Прашина Учителот]] (спореднаТВ улога)филм || /
|-
| 1981. || [[Црвениот коњ (филм)|Црвениот коњ]] || /
|-
| 1981. || [[Булки крај шините (телевизиска серија)|Булки крај шините]] ТВ серија || /
|-
| 1981. || [[Бановиќ Страхиња (филм)|Бановиќ Страхиња]] || /
|-
| 1982. || [[Вариола вера (филм)|Вариола вера]] || Халил Реџепи
|-
| 1982. || [[Илинден (телевизиска серија)|Илинден]] ТВ серија || Чауш Ефенди
|-
| 1983. || [[Задах тела]] || /
|-
| 1983. || [[Премиера (филм)|Премиера]] ТВ филм || /
|-
| 1983. || [[Црвениот коњ (телевизиска серија)|Црвениот коњ]] ТВ серија || /
|-
| 1984. || [[Јуначко колено (телевизиска серија)|Јуначко колено ]] ТВ серија || Али Саит Ефенди
|-
| 1984. || -{[[Mеmеd My Hawk]]}- || Јусуф
|-
| 1984. || [[Белото циганче (телевизиска серија)|Белото циганче ]] ТВ серија || Демир / Мечкарот
|-
| 1985. || [[Грб позади (филм)|Грб позади ]] ТВ филм || Џем Хас
|-
| 1985. || [[Јазол (филм)|Јазол]] || /
|-
| 1986. || [[Солунски патрдии (телевизиска серија)|Солунски патрдии ]] ТВ серија || Дервишот
|-
| 1986. || [[Климент Охридски (филм)|Климент Охридски]] ТВ филм || Писарот кај цар Симеон
|-
| 1987. || [[За трошка среќа (филм)|За трошка среќа]] ТВ филм || /
|-
| 1987. || [[Хај-фај (филм)|Хај-фај]] || /
|-
| 1988. || -{[[Lulеpјеshkat е dashurisë]]}- ТВ филм || /
|-
| 1989. || [[Сабирни центар]] || Човек во чамецот
|- style="background: Lavender; text-align:center; "
| colspan="4" |1990.-те[[#1|&nbsp;&#9650;]]<div id="1990"/>
|-
| 1987 1990. || [[Трст виа Скопје (телевизиска серија)|Трст виа Скопје]] ТВ серија || Зеко
|-
| 1991. || [[Елелига пепелига (телевизиска серија)|Елелига пепелига]] ТВ серија || /
|-
| 1988 1992. || [[Тврдокорни (телевизиска серија)|Тврдокорни ]] ТВ серија || /
|-
| 1986 1992. || [[Македонски народни приказни (ТВ серија)|Македонски народни приказни ]] ТВ серија || /
|-
| 1992. || [[Заминување од Пасквелија (филм)|Заминување од Пасквелија]] ТВ филм || Попот
|-
| 1993. || [[Бог да ги убие шпионите (филм)|Бог да ги убие шпионите]] ТВ филм || Турчинот со нож
|-
| 1993. || [[Македонска сага (филм)|Македонска сага ]] || /
|-
| 1993. || [[Крик на немиот индијанец (филм)|Крик на немиот индијанец ]] ТВ филм || /
|-
| 1994. || [[Пред дождот]] || Кузман
|-
| 1995. || [[Ангели на отпад (филм)|Ангели на отпад]] || Клошар
|-
| 1997. || [[Во светот на бајките (телевизиска серија)|Во светот на бајките ]] ТВ серија || /
|-
| 1997. || [[Преку езерото (филм)|Преку езерото]] || Сељак
|- style="background: Lavender; text-align:center; "
| colspan="4" |2000.-те[[#1|&nbsp;&#9650;]]<div id="2000"/>
|-
| 2001. || [[Во светот на бајките (телевизиска серија)|Во светот на бајките 2]] ТВ серија || /
|-
| 2001. || [[Прашина (филм)|Прашина ]] || Комиташ
|-
| 2002. || [[ТТ Синдром (филм)|ТТ Синдром ]] || Мерлин
|}
 
== Поврзано ==

Прегледник