Разлика помеѓу преработките на „Санкт Петербург“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
* „Нешто малку за Петербург“ (''Кое-что про Петребург'') - песна на рускиот поет [[Владимир Мајаковски]] од 1913 година.<ref>Владимир Мајаковски, ''Песме и поеме''. Нови Сад: Академска књига, 2015, стр. 12.</ref>
* „Уште Петербург“ (''Еще Петербург'') - песна на рускиот поет [[Владимир Мајаковски]] од 1914 година.<ref>Владимир Мајаковски, ''Песме и поеме''. Нови Сад: Академска књига, 2015, стр. 36.</ref>
* „Последната петроградска бајка“ (''Последная петербургская сказка'') - песна на рускиот поет [[Владимир Мајаковски]] од 1916 година.<ref>Владимир Мајаковски, ''Песме и поеме''. Нови Сад: Академска књига, 2015, стр. 75-76.</ref>
* [[Крајот на Санкт Петербург (филм од 1927)|Крајот на Санкт Петербург]] – советски [[филм]] од 1927 година, во [[режија]] на [[Всеволд Пудовкин]].<ref>Кинотека на Македонија, „Програма - ноември 2015“.</ref>
 

Прегледник