Разлика помеѓу преработките на „Список на епизоди од „Македонски народни приказни“ (стар серијал)“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
нема опис на уредувањето
Ознаки: Нагледно уредување Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
|2.      
|Изгубената царица
|1985
|-
|
|Кој си праи, сам си праи
|1985
|-
|-
|6.    
|Ѓаволот и клисарот
|Злата позлатена
|1986
|-
|7.    
|Злата позлатена
|Итар Пејо и арамиите
|1986
|-
|8.    
|Итар Пејо и магаретоарамиите
|1986
|-
|9.    
|Итар Пејо и тројцата Мариовцимагарето
|1986
|-
|10. 
|Итар Пејо и тројцата Мариовци
|Итриот момок
|1986
|-
|11. 
|Итриот момок
|Калуѓерот и арамијата
|1986
|-
|12. 
|Калуѓерот и арамијата
|Крале Марко јунак стана
|1986
|-
|13. 
|Крале Марко ијунак Дука Хајтудинстана
|1986
|-
|14. 
|Крале Марко и ЦрнаДука АрапинаХајтудин
|1986
|-
|15. 
|Крале Марко јунаки станаЦрна Арапина
|Попот што станал арамија
|1986
|-
|16. 
|Попот што станал арамија
|Сиромавиот и тројцата арамии
|1986
|-
|17. 
|Сиромавиот и тројцата арамии
|Царот и двајцата измеќари
|1986
|-
|18. 
|Царот и двајцата измеќари
|Чорбаџи Ѓорѓи и Осман Бег 1 дел
|1986
|-
|19. 
|Чорбаџи Ѓорѓи и Осман Бег 21 дел
|1986
|-
|20. 
|Чорбаџи Ѓорѓи и Осман Бег 12 дел
|Ѓаволот и клисарот
|1986
|1987
|-
|21. 

Прегледник