Разлика помеѓу преработките на „Хромозом 1 (човек)“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
(+)
== Гени ==
 
Следните ознаки се ознакикратенки за некои од гените кои се наоѓаат на хромозомот 1, а до нив се наоѓа името на [[протеин]]от ([[ензим]]от) кој тие гени го кодираат:
* [[ACADM]]: ацил-Коензим А дехидрогеназа, С-4 до С-12
* [[ASPM (генетика)|ASPM]]: детерминанта за големината на мозокот

Прегледник