Затвор: Разлика помеѓу преработките

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Додадени 322 бајти ,  пред 3 години
* „Робија“ (''Robija'') - песна на хрватскиот писател [[Мирослав Крлежа]].<ref>Miroslav Krleža, ''Lirika''. Sarajevo: Svjetlost, 1966, стр. 50-51.</ref>
* „Затвореник“ - кус расказ на македонскиот писател [[Митко Маџунков]] од 1984 година.<ref>Митко Маџунков, ''Међа света''. Београд: Просвета, 1984, стр. 133-134.</ref>
* „Заробеник“ - песна на македонскиот поет [[Анте Поповски]].<ref>Анте Поповски, ''Дрво што крвави''. Скопје: Детска радост, Наша книга, Македонска книга, Култура, Мисла, 1991, стр. 48.</ref>
* „Затвор“ (''Il carcere'') - книга на италијанскиот писател [[Чезаре Павезе]] од 1959 година.<ref>Jugana Stojanović, „Čezare Paveze“, во: Čezare Paveze, ''Među usamljenim ženama''. Beograd: Rad, 1964, стр. 120.</ref>
* „Спомени од затворот“ - книга на бразилскиот писател [[Грасилијано Рамос]] од 1954 година.<ref>''Антoлогија на бразилскиот расказ'', Три, Скопје, 2012, стр. 288.</ref>

Прегледник