Разлика помеѓу преработките на „Мајка“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Додадени 245 бајти ,  пред 2 години
* „На мајките“ (''Majkama'') - песна на српската поетеса [[Десанка Максимовиќ]].<ref>Desanka Maksimović, ''Izabrane pesme'' (peto dopunjeno izdanje). Beograd: BIGZ, 1985.</ref>
* „Молитва за мојата мајка“ - песна на италијанскиот писател и [[режисер]] [[Пјер Паоло Пазолини]] од 1962 година.<ref>Pjer Paolo Pazolini, ''Put i nebo''. Beograd: Mali vrt, 2016, стр. 74-75.</ref>
* „Мајка“ - збирка поезијарасказ на чешкиотмакедонскиот поетписател [[ЈарославГоран СајфертПетревски]] од [[1954]]2014 година.<ref>„IzabranaГоран bibliografija Jaroslava Sajferta“ во: Jaroslav SajfertПетревски, ''StubОдбрани kugeтрудови''. BeogradСкопје: Mali vrtТемплум, 2014, стр. 93-94.</ref>
* „Мајка“ - збирка поезија на чешкиот поет [[Јарослав Сајферт]] од 1954 година.<ref>„Izabrana bibliografija Jaroslava Sajferta“ во: Jaroslav Sajfert, ''Stub kuge''. Beograd: Mali vrt, 2014, стр. 93-94.</ref>
* „Мајка и син“ - краток расказ на рускиот писател [[Данил Хармс]].<ref>Danil Harms, ''Sto slučajeva''. Beograd: Laguna, 2016, стр. 245-247.</ref>
 

Прегледник