Разлика помеѓу преработките на „Претседател на Македонија“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
с
* ги предлага членовите на Советот за меѓунационални односи;
* именува и разрешува и други носители на државни и јавни функции утврдени со Уставот и со закон;
* доделува [[Одликувања и признанија на Македонија|одликувања и признанија]] во согласност со закон;
* дава помилување во согласност со закон;
* врши други функции во согласност со Уставот.

Прегледник