Галички дијалект: Разлика помеѓу преработките

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
[непроверена преработка][непроверена преработка]
==Морфолошки карактеристики==
 
*користењеупотреба на суфиксот -ајет за трето лице еднина
*користењеупотреба на '''ќа''' немасто '''ќе'''
*користењеупотреба на трите членови
*користењеупотреба на наставката '''-т''' за трето лице еднина
*користењеупотреба на предлогот '''ВО'''.
 
 
Анонимен корисник

Прегледник