Машка ракометна репрезентација на Шпанија: Разлика помеѓу преработките

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
ажуриран состав
[проверена преработка][проверена преработка]
(обновување)
(ажуриран состав)
 
== Моментален состав ==
Следниве ракометари беа повиканиСостав за [[Шпанија]] за настап на [[Европско првенство во ракомет за мажи 20122018|Европското Првенствопрвенство 20122018]].<ref>[http://livecache.sportresult.com/node/binaryData/HBL_PROD/HBEC18M/PDF_ROSTER_ESP.PDF година.2018 European Championship roster]</ref>
 
Тренер: [[ВалероЖорди РивераРибера]]
 
Тренер: [[Валеро Ривера]]
{{Nat hs start}}
{{Nat hs player|no=13|pos=ГОДБ|name=[[ХозеЕдуардо Хавиер ХомбрадосГурбиндо]]|age={{bdaBirth date and age|19721987|0411|78|df=y}}|height=1.9795 m|apps=241100|goals=1125|club=[[РК Атлетико МадридНант|Атлетико МадридНант]]|clubnat=ESPFRA}}
{{Nat hs player|no=26|pos=ЛБЛК|name=[[АлбертоАнхел ЕнтрериосФернандез Перез]]|age={{bdaBirth date and age|19761988|119|716|df=y}}|height=1.9492 m|apps=21622|goals=66756|club=[[РК АтлетикоСиудад Мадридде Логроњо|АтлетикоСиудад де МадридЛогроњо]]|clubnat=ESP}}
{{Nat hs player|no=37|pos=ДБЛК|name=[[ЕдуардоВалеро ГурбиндоРивера]]|age={{bdaBirth date and age|19871985|112|822|df=y}}|height=1.9485 m|apps=3591|goals=61364|club=[[РК ВалјадолидБарселона|ВалјдаолидБарселона]]|clubnat=ESP}}
{{Nat hs player|no=49|pos=ДКСБ|name=[[АлбертоРаул РочасЕнтрериос]]|age={{bdaBirth date and age|19821981|062|1612|df=y}}|height=1.8895 m|apps=114227|goals=417493|club=[[РК Барселона|Барселона]]|clubnat=ESP}}
{{Nat hs player|no=510|pos=ДБ|name=[[ХорхеАлекс МакедаДушебаев]]|age={{bdaBirth date and age|19881992|12|617|df=y}}|height=1.9787 m|apps=2757|goals=31132|club=[[РК АрагонВиве Тарги Кјељце|АрагонВиве Тарги Кјељце]]|clubnat=ESPPOL}}
{{Nat hs player|no=811|pos=ДКСБ|name=[[ВикторДаниел ТомасСарменто]]|age={{bdaBirth date and age|19851983|028|1525|df=y}}|height=1.7888 m|apps=7584|goals=234186|club=[[РК БарселонаСен-Рафаел Вар|БарселонаСен-Рафаел]]|clubnat=ESPFRA}}
{{Nat hs player|no=913|pos=СБП|name=[[РаулХулен ЕнтериосАгинагалде]]|age={{bda|1981Birth date and age|021982|12|8|df=y}}|height=1.9395 m|apps=138164|goals=295418|club=[[РК БарселонаВиве Тарги Кјељце|БарселонаВиве Тарги Кјељце]]|clubnat=ESPPOL}}
{{Nat hs player|no=1116|pos=СБГО|name=[[ДаниелАрпад СармиентоШтербик]]|age={{bdaBirth date and age|19831979|0811|2520|df=y}}|height=1.8699 m|apps=1775|goals=450|club=[[РК БарселонаВардар|БарселонаВардар]]|clubnat=ESPMKD}}
{{Nat hs player|no=1221|pos=ГОЛБ|name=[[ХозеЖоан Мануел СиераКањелјас]]|age={{bdaBirth date and age|19781986|059|2130|df=y}}|height=1.9498 m|apps=63148|goals=0394|club=[[РК ВалјадолидВардар|ВалјдаолидВардар]]|clubnat=ESPMKD}}
{{Nat hs player|no=1324|pos=ПИЛБ|name=[[ЖуленВиран АгуинагалдеМорос]]|age={{bdaBirth date and age|19821983|12|815|df=y}}|height=1.9599 m|apps=73187|goals=176156|club=[[РК Атлетико МадридБарселона|Атлетико МадридБарселона]]|clubnat=ESP}}
{{Nat hs player|no=1429|pos=ДКЛК|name=[[РобертоАитор Гарсија ПарондоАрињо]]|age={{bdaBirth date and age|19801992|0110|125|df=y}}|height=1.87 m|apps=7416|goals=17423|club=[[РК Атлетико МадридБарселона|Атлетико МадридБарселона]]|clubnat=ESP}}
{{Nat hs player|no=1530|pos=ЛКП|name=[[ХристијанГедеон УгалдеГвардиола]]|age={{bdaBirth date and age|19871984|1|10|19|df=y}}|height=12.8705 m|apps=59107|goals=127143|club=[[РКРајн-Некар Барселона|БарселонаЛевен]]|clubnat=ESPGER}}
{{Nat hs player|no=1631|pos=ГОЛБ|name=[[АрпадJосу ШтербикГоњи Леоз]] |age={{bdaBirth date and age|19791990|111|224|df=y}}|height=21.0095 m|apps = 2127|goals=054|club=[[РК АтлетикоПаис Мадридд'Екс|АтлетикоПаис Мадридд'Екс]]|clubnat=ESPFRA}}
{{Nat hs player|no=1733|pos=ЛКГО|name=[[ХуанинГонзало ГарсијаПерез де Варгас]]|age={{bdaBirth date and age|19771991|081|2810|df=y}}|height=1.7690 m|apps=19473|goals=7920|club=[[РК Барселона|Барселона]]|clubnat=ESP}}
{{Nat hs player|no=1844|pos=ЛБГО|name=[[ИкерРодриго РомероКоралес]]|age={{bdaBirth date and age|19801991|061|1524|df=y}}|height=12.9702 m|apps=18931|goals=7231|club=[[РК ФушеПариз БерлинСен-Жермен|ФушеПариз БерлинСен-Жермен]]|clubnat=GERFRA}}
{{Nat hs player|no=2149|pos=СБДК|name=[[ЖоанФеран КањелјасСоле]]|age={{bdaBirth date and age|19861992|098|3025|df=y}}|height=1.9692 m|apps=466|goals=11323|club=[[РК АтлетикоФеникс МадридТулуз|АтлетикоФеникс МадридТулуз]]|clubnat=ESPFRA}}
{{Nat hs player|no=2453|pos=ЛБДК|name=[[ВиранДавид МоросБалагер]]|age={{bdaBirth date and age|19831991|128|1517|df=y}}|height=1.9985 m|apps=7916|goals=9560|club=[[РК БарселонаНант|БарселонаНант]]|clubnat=ESPFRA}}
{{Nat hs player|no=3055|pos=ПИП|name=[[ГедеонАдриа ГуардиолаФигуерас]]|age={{bdaBirth date and age|19841988|108|131|df=y}}|height=1.9992 m|apps=316|goals=234|club=[[РК Сан АнтониоГранољерс|Сан АнтониоГранољерс]]|clubnat=ESP}}
{{Nat hs player|no=59|pos=СБ|name=[[Даниел Душебаев]]|age={{Birth date and age|1997|7|4|df=y}}|height=1.93 m|apps=6|goals=6|club=[[РК Цеље|Цеље]]|clubnat=SVN}}
{{Nat hs end}}
 
== Наводи ==
==Поврзано==
{{наводи}}
* [[Шпанија]]
* [[Ракомет во Шпанија]]
* [[Ракомет]]
 
== Надворешни врски ==
* [http://www.rfebm.com/ Шпанска Ракометна федерација на Шпанија] {{es}}
* [http://www.eurohandball.com/ech/men/20142018/teams/000529/Spain ЕХФ Профил] на ЕХФ
*[http://www.ihf.info/TheIHF/ContinentalFederations/EuropeanHandballFederation(EHF)/ListofFederations/RoyalSpanishHandballFederation.aspx Профил] на ИХФ
 
{{Европски машки ракометни репрезентации}}

Прегледник