Разлика помеѓу преработките на „Острови во Маршалските Острови“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
{| class="wikitable sortable"
|-
! Општина
! општина
! Група
! островска<br>група
! Население
! население
! Површина (км<sup>2</sup>)
! површина (km²)
! површина (mi²)
|-
| [[Ајлинглаплап]] || [[Ралички Острови]] || 1,.959 || 15 || 6
|-
| [[Ајлук]] || [[Ратачки Острови]] || 513 || 5 || 2
|-
| [[Арно (атол)|Арно]] || [[Ратачки Острови]] || 2,.069 || 13 || 5
|-
| [[Аур]] || [[Ратачки Острови]] || 537 || 6 || 2
|-
| [[Ебон]] || [[Ралички Острови]] || 902 || 6 || 2
|-
| [[Еневатак]] || [[Ралички Острови]] || 853 || 6 || 2
|-
| [[Џабат]] || [[Ралички Острови]] || 95 || 1 || 0
|-
| [[Џалуит]] || [[Ралички Острови]] || 1,669 || 11 || 4
|-
| [[Кили]] || [[Ралички Острови]] || 774 || 1 || 0
|-
| [[Кваџалејн]] || [[Ралички Острови]] || 10,902 || 16 || 6
|-
| [[Лае (атол)|Лае]] || [[Ралички Острови]] || 322 || 1 || 1
|-
| [[Либ]] || [[Ралички Острови]] || 147 || 1 || 0
|-
| [[Ликиеп]] || [[Ратачки Острови]] || 527 || 10 || 4
|-
| [[Маџуро]] || [[Ратачки Острови]] || 23,676 || 10 || 4
|-
| [[Малоелап]] || [[Ратачки Острови]] || 856 || 10 || 4
|-
| [[Меџит]] || [[Ратачки Острови]] || 416 || 2 || 1
|-
| [[Мили (атол)|Мили]] || [[Ратачки Острови]] || 1,.032 || 16 || 6
|-
| [[Намдрик]] || [[Ралички Острови]] || 772 || 3 || 1
|-
| [[Наму (атол)|Наму]] || [[Ралички Острови]] || 903 || 6 || 2
|-
| [[Ронгелап]] || [[Ралички Острови]] || 19 || 8 || 3
|-
| [[Уџае]] || [[Ралички Острови]] || 440 || 2 || 1
|-
| [[Утирик]] || [[Ратачки Острови]] || 433 || 2 || 1
|-
| [[Вото]] || [[Ралички Острови]] || 145 || 4 || 2
|-
| [[Вотје]] || [[Ратачки Острови]] || 866 || 8 || 3
|}
 

Прегледник