Разлика помеѓу преработките на „Шпанска граѓанска војна“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
нема опис на уредувањето
== Надворешни врски ==
* [http://www.marxists.org/makedonski/istorija/spanija/index.htm Македонска архива за Шпанската граѓанска војна и револуција]
* [https://www.anarhisticka-biblioteka.org/library/edi-konlon-shpanskata-gradjanska-vojna Еди Конлон „Шпанската граѓанска војна: анархизам на дело“]
* Сталин Лозановски „Седумдесет години од Шпанската војна“, „Време“ [http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=940&ArticleID=62060], [http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=941&ArticleID=62142], [http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=942&ArticleID=62278], [http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=943&ArticleID=62326], [http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=945&ArticleID=62461], [http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=946&ArticleID=62545]
* [http://www.isi.mod.gov.rs/docs/sr/vig_feb_2008_print.pdf Август Лешник „Југословенските интербригадисти во Шпанија“ во „Војно-историјски гласник“, бр. 1-2/2007, 21-49 стр.] (српски)
10

уредувања

Прегледник