Прејди на содржината

Француска револуција: Разлика помеѓу преработките

embed {{Нормативна контрола}} with wikidata information
[проверена преработка][проверена преработка]
(embed {{Нормативна контрола}} with wikidata information)
Револуцијата, сама по себе, е епохален настан во [[Историја на Европа|историјата на Европа]]. Се смета за пресвртница во западната демократијата што ќе предизвика далекусежни промени - појавата на граѓанството како главна политичка и буржоазијата како главна економска сила.
 
{{Нормативна контрола}}
[[Категорија:Француска револуција]]
[[Категорија:Конфликти во 18 век]]