Разлика помеѓу преработките на „Вртикоп (општина)“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
с
нема опис на уредувањето
с
с
::* град [[Вартокоп]] (Σκύδρα, Скидра) (5.081 жители)
:* Општински оддел Арсен
::* село [[Арсен (Воденско)|Арсен]] (Αρσένι, Арсени) (1 .409 жители)
:* Општински оддел В’гени
::* село [[В’гени]] (Σεβαστιανά, Севастијана) (1 .501 жители)
:* Општински оддел Врбени
::* село [[Врбени (Воденско)|Врбени]] (Νέα Ζωή, Неа Зои) (201 жители)
:* Општински оддел Групиново
::* село [[Групиново]] (Δάφνη, Дафни) (667 жители)
:* Општински оддел Каменик (1 .691 жители)
::* село [[Каменик (дем Въртокоп)|Каменик]] (Πετρία, Петрија) (921 жители)
::* село [[Бања (Ениџевардарско)|Бања]] (Λουτροχώρι, Лутрохори) (466 жители)
::* село [[Ново Село (Воденско)|Ново Село]] (Πλεύρωμα, Плеврома) (294 жители)
:* Општински оддел Колибите
::* село [[Колибите (Ениџевардарско)|Колибите]] (Καλύβια, Каливија) (1 .186 жители)
:* Општински оддел Липохори
::* село [[Липоор]] (или Липохоро, Липохори, Λιποχώρι) (1 .032 жители)
:* Општински оддел Прањани
::* село [[Прањани]] (Άσπρο, Аспро) (794 жители)
:* Општински оддел Ризово
::* село [[Ризово]] (Ριζό, Ризо) (1 .081 жители)
:* Општински оддел Треболец
::* село [[Треболец]] (Μαυροβούνι, Мавровуни) (1 .021 жители)
 
=== Општинска единица Мениида ===

Прегледник