Разлика помеѓу преработките на „Општина Кратово“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Одбиени последните 2 промени во текстот (од 95.180.130.30) и вратена ревизијата 3131032 на Buli
(Одбиени последните 2 промени во текстот (од 95.180.130.30) и вратена ревизијата 3131032 на Buli)
17 (0,16%) се други националности.
 
Во општината не живеат Бошњаци a Албанци и se pojavuvaat po 2003 godina po osnov na skluceni brakovi so zeni od Albanija(so dadeni pari) i kako prirodeni deca od istite tie brakovi so momentalen broj od okolu 80 lica Бошњаци.
 
 
 
== Иселеништво ==
Pojava koja e karakteristicna za Kratovo po 1991 godina koga zapocnuva periodot na tranzicija i zatvoranje na pretprijatijata, i periodot po 2001 godina koga zapocna iseluvanje nadvor od RM vo zapadna evropa, Amerika i Rusija. Momentalen prroden prirast e -2%.
 
== Надворешни врски ==

Прегледник