Разлика помеѓу преработките на „Светско наследство на УНЕСКО“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
с
 
=== Критериуми за природно наследство ===
* (vii) "содржи„содржи врвен природен феномен или области со исклучителна природна убавина и естетска важност“
* (viii) "is an outstanding example representing major stages of Earth's history, including the record of life, significant on-going geological processes in the development of landforms, or significant geomorphic or physiographic features"
* (ix) „e извонреден пример кој претставува значајни тековни еколошки и биолошки процеси во еволуцијата и развојот на копнени, слатководни, крајбрежни и морски екосистеми и заедници на растенија и животни“
* (ix) "is an outstanding example representing significant on-going ecological and biological processes in the evolution and development of terrestrial, fresh water, coastal and marine ecosystems, and communities of plants and animals"
* (x) "contains the most important and significant natural habitats for in-situ conservation of biological diversity, including those containing threatened species of outstanding universal value from the point of view of science or conservation"
 

Прегледник