Разлика помеѓу преработките на „Скопска бискупија“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
нема опис на уредувањето
с
 
== Бискупи ==
 
* [[МатеусАндреа КрасниќБогдани]] (1656-1677), Скопски бискуп ([[1816]]-[[1827]])надбискуп
* [[Пјетр Богдани]] (1677-1689), Скопски бискуп
* ''Празен престол'' ([[1827]]-[[1893]])
* [[ПаскалМатеу ТросксиКрасниќи]], Скопски бискуп ([[18931816]]-[[19081827]])
* [[ЛазареПјетр МиедиаШаљи]], Скопски бискуп ([[19091833]]-[[19211839]])
* ''Празен престол'' ([[18271839]]-[[1893]])
* [[Иван Фрањо Гнидовец]], Скопски бискуп ([[1924]]-[[1939]]), за кој сега се води постапка за [[беатификација]] во која е вклучено и писмо од блажената [[Мајка Тереза]]
* [[СмиљанПашкал Фрањо ЦекадаТрокши]], Скопски бискуп ([[19401893]]-[[19671908]])
* [[Лазр Мједа]], Скопски бискуп ([[1909]]-[[1921]])
* [[ИванЈанез ФрањоФранчишек Гнидовец]], Скопски бискуп ([[1924]]-[[1939]]), за кој сега се води постапка за [[беатификација]] во која е вклучено и писмо од блажената [[Мајка Тереза]]
* [[Смиљан Фрањо Чекада]], Скопски бискуп ([[1940]]-[[1967]])
* [[Јоаким Хербут]], Скопско-призренски бискуп ([[1969]]-[[2000]]), Скопски бискуп, а истовремено и Апостолски Администратор и Егзарх на Католиците од византискиот обред во Македонија ([[2000]]-[[2005]])
* [[Киро Стојанов]], Скопски бискуп, истовремено и Апостолски Администратор и Егзарх на Католиците од византискиот обред во Македонија (од [[2005]])
3

уредувања

Прегледник