Разлика помеѓу преработките на „Среќна Нова ’49“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Додаден 161 бајт ,  пред 7 години
Дејството се одвива во кругот на едно семејство чии членови, наоѓајќи се во вакви историски околности, започнуваат да се прибираат околу еден круг на злото при што доаѓа до уништување на најдлабоките човечки чувства, односно до себеоткажување, до напуштање на сѐ она што дотогаш го красело нивниот лик.
 
Всушност, тоа е сторија за двајца браќa: постариот, Драгослав Ковачевски ([[Мето Јовановски]]) кој како студент се враќа од [[Советскиот Сојуз]] за веднаш потоа да биде лажно обвинет и затворен, и неговиот помал брат Коста ([[Светозар Цветковиќ]]) кој го согледува неморалот на властите во СФРЈ и сака да живее свој живот, независен од сите други околу него. НеговШверцува интерес епеницилин и Вера ([[Владица Милосављевиќ]]) млада, убава и привлечна девојка на постариот брат додека овој е во затвор, за која на крајот се открива дека била советска шпионка; кога за тоа ќе се дознае, таа се самоубива. Но, ривалската банда полека ги ЌсредуваЌ работите во тогашното Скопско подземје и Коста во безизлезна ситуација се решава да ја напуШти земјата и бега на запад. Никој дома нема да знае каде е заминал и што се случува со него. Истовремено, Драгославзаработува седоволно самоубива.пари:
...Го имам клучот кој ги отвара сите врати...
Негов интерес е и Вера ([[Владица Милосављевиќ]]) млада, убава и привлечна девојка на постариот брат додека овој е во затвор, за која на крајот се открива дека била советска шпионка; кога за тоа ќе се дознае, таа се самоубива. Но, ривалската банда полека ги "средува" работите во тогашното Скопско подземје и Коста во безизлезна ситуација се решава да ја напушти земјата и бега на запад. Никој дома нема да знае каде е заминал и што се случува со него. Истовремено, Драгослав се самоубива.
{{РазоткривањеКрај}}
 
Анонимен корисник

Прегледник