Список на државни водачи во 1869 година: Разлика помеѓу преработките

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
с
Бот: Автоматизирана замена на текст (-{{ #invoke:String | sub | s=SLBY | 1 | {{#expr: -500 - 1}} | ignore_errors=true }} +{{subst:Корисник:Kiril Simeonovski/Лидери}})
[непроверена преработка][непроверена преработка]
с (Бот: Автоматизирана замена на текст (-{{ +{{subst:str crop| & -}} +|500}} & -#expr: +subst:#expr: & - #invoke: +subst:#invoke:))
с (Бот: Автоматизирана замена на текст (-{{ #invoke:String | sub | s=SLBY | 1 | {{#expr: -500 - 1}} | ignore_errors=true }} +{{subst:Корисник:Kiril Simeonovski/Лидери}}))
 
{{SLBY|temp=SLBYn|code=|fore={{#expr:{{str mid|{{PAGENAME}}|30|4}}-1}}|year={{str mid|{{PAGENAME}}|30|4}}|aft={{#expr:{{str mid|{{PAGENAME}}|30|4}}+1}}}}
{{ #invoke:String | sub | s=SLBY | 1 | {{#expr: -500 - 1}} | ignore_errors=true }}
Ова е '''список на лидери на држави''' во [[{{str mid|{{PAGENAME}}|30|4}}]] година. Во него се наведени лидерите на државите во светот, коишто постоеле во соодветната година. Се споменуваат имињата на оние лидери коишто ги заземале највисоките функции или оние со најголема моќ во државата, без оглед на обликот на државното уредување и видот на функцијата којашто ја извршувале. Како дополнителни информации се наведуваат и животниот век на лидерот и временскиот период на извршување на соодветната функција.
 
Списокот е поделен на [[континент]]ите во светот, коишто се подредени по азбучен редослед, а во делот за секој континент, исто така, по азбучен редослед се подредени државите коишто во годината се наоѓале на тој континент. Во случај да се случиле промени на функциите, наведени се имињата на сите лица коишто ја извршување таа функција подредени по хронолошки редослед во текот на годината.
 
== Европа ==

Прегледник