Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Прирачник за стилот“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
*Членот или честицата во туѓите имиња се пишува со мала буква: ''Лудвиг ван Бетовен'', ''Леонардо да Винчи'', ''Фердинанд де Сосир''. Кога членот или честицата доаѓаат во почетокот, то ест кога стојат само со презимето, се пишуваат со голема буква: ''Да Винчи'', ''Де Сосир''.
*
*.!.
*.!.
*
 
Анонимен корисник

Прегледник