Разлика помеѓу преработките на „Светска турнеја UCI 2011“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
нема опис на уредувањето
|{{flagicon|Шпанија}} [[Вуелта а Еспања 2011|Вуелта а Еспања]]
|20 Авг - 11 Сеп
|{{flagathlete|[[Хуан Хосе Кобо]]|ШПА}} <br/>(170 pts)
|(170 бод)
|{{flagathlete|[[Крис Фрум]]|ВБР}} <br/>(130 pts)
|(130 бод)
|{{flagathlete|[[Бредли Вигинс]]|ВБР}} <br/>(100 pts)
|(100 бод)
|90, 80, 70, 60, 52, 44, 38, 32, 26, 22, 18, 14, 10, 8, 6, 4, 2
|16, 8, 4, 2, 1
|{{flagicon|Канада}} [[Гран при Квебек 2011|ГП де Квебек]]
|9 Сеп
|{{flagathlete|[[Филип Жилбер]]|БЕЛ}} <br/>(80 pts)
|(80 бод)
|{{flagathlete|[[Роберт Гесинк]]|ХОЛ}} <br/>(60 pts)
|(60 бод)
|{{flagathlete|[[Ригоберто Уран]]|КОЛ}} <br/>(50 pts)
|(50 бод)
|40, 30, 22, 14, 10, 6, 2
|align=center| нема
|{{flagicon|Канада}} [[Гран при Монтреал 2011|ГП де Монтреал]]
|11 Сеп
|{{flagathlete|[[Руј Коста (велосипедист)|Руј Коста]]|ПОР}} <br/>(80 pts)
|(80 бод)
|{{flagathlete|[[Пјерик Федриго]]|ФРА}} <br/>(60 pts)
|(60 бод)
|{{flagathlete|[[Филип Жилбер]]|БЕЛ}} <br/>(50 pts)
|(50 бод)
|40, 30, 22, 14, 10, 6, 2
|align=center| нема
За промена од претходните години, само возачите од [[UCI ProTeam]] може да освојуваат поени за светскиот пласман.<ref>[http://www.uciworldtour.com/Modules/BUILTIN/getObject.asp?MenuId=MTcxNw&ObjTypeCode=FILE&type=FILE&id=34028&LangId=1 UCI Велосипедски регулативи за оваа година (поглавје X)]</ref>
 
По [[ГПГран Уест-Францијапри Монтреал 2011|ГП Уест-Франција]], но не вклучувајќи ги резултатите од [[Вуелта а Еспања 2011|Вуелта а ЕспањаМонтреал]], ова е поредокот:[http://www.uci.ch/templates/BUILTIN-NOFRAMES/Template3/layout.asp?MenuId=MjExMw&LangId=1]
 
=== Индивидуален ===
!Тим
!Бодови
|-
|align=center |1
|{{flagathlete|[[Филип Жилбер]]|БЕЛ}}
|{{ct|OLO|2011}}
|align=center|698
|-
|align=center |12
|{{flagathlete|[[Кадел Еванс]]|АВС}}
|{{ct|BMC|2011}}
|align=center|574
|-
|align=center |2
|{{flagathlete|[[Филип Жилбер]]|БЕЛ}}
|{{ct|OLO|2011}}
|align=center|568
|-
|align=center |3
|{{ct|SAX|2011}}
|align=center|471
|-
|align=center |4
|{{flagathlete|[[Мишел Скарпони]]|ИТА}}
|{{ct|LAM|2011}}
|align=center|348
|-
|align=center |54
|{{flagathlete|[[Хоаким Родригез]]|ШПА}}
|{{ct|KAT|2011}}
|align=center|328366
|-
|align=center |5
|{{flagathlete|[[Мишел Скарпони]]|ИТА}}
|{{ct|LAM|2011}}
|align=center|357
|-
|align=center |6
|-
|align=center |7
|{{flagathlete|[[Бредли Вигинс]]|ВБР}}
|{{ct|SKY|2011}}
|align=center|289
|-
|align=center |8
|{{flagathlete|[[Френк Шлек]]|ЛУК}}
|{{ct|LEO|2011}}
|align=center|284
|-
|align=center |89
|{{flagathlete|[[Винченцо Нибали]]|ИТА}}
|{{ct|LIQ|2011}}
|align=center|272
|-
|align=center |10
|{{flagathlete|[[Едвалд Боасон Хаген]]|НОР}}
|{{ct|SKY|2011}}
|align=center|260
|-
|align=center |911
|{{flagathlete|[[ЕндиФабијан ШлекКанчелара]]|ЛУКШВА}}
|{{ct|LEO|2011}}
|align=center|252
|-
|align=center |1012
|{{flagathlete|[[ФабијанЕнди КанчелараШлек]]|ШВАЛУК}}
|{{ct|LEO|2011}}
|align=center|250252
|-
|align=center |11
|{{flagathlete|[[Александар Винокуров]]|КАЗ}}
|{{ct|AST|2011}}
|align=center|230
|-
|align=center |1213
|{{flagathlete|[[Тони Мартин (велосипедист)|Тони Мартин]]|ГЕР}}
|{{ct|THR|2011}}
|align=center|227243
|-
|align=center |13
|{{flagathlete|[[Метју Гос]]|АВС}}
|{{ct|THR|2011}}
|align=center|217
|-
|align=center |14
|{{flagathlete|[[ВинченцоАлександар НибалиВинокуров]]|ИТАКАЗ}}
|{{ct|LIQAST|2011}}
|align=center|210230
|-
|align=center |15
|{{flagathlete|[[АндреасРоберт КледенГесинк]]|ГЕРХОЛ}}
|{{ct|RSH|2011}}
|align=center|207222
|-
|}
|-
|align=center|1
|{{ct|LEOOLO|2011}}
|align=center|9491079
|[[Филип Жилбер|Жилбер]] (698), [[Андре Грајпел|Грајпел]] (132), [[Јурген ван ден Брук|Ван ден Брук]] (125), [[Јирген Релантс|Релантс]] (66), [[Јеле Ванендерт|Ванендерт]] (58)
|[[Френк Шлек|Ф Шлек]] (284), [[Енди Шлек|Е Шлек]] (252), [[Фабијан Канчелара|Канчелара]] (250), [[Јакоб Фуглсанг|Фуглсанг]] (103), [[Даниел Бенати|Бенати]] (60)
|-
|align=center|2
|{{ct|BMCLEO|2011}}
|align=center|8741018
|[[Френк Шлек|Ф Шлек]] (284), [[Енди Шлек|Е Шлек]] (252), [[Фабијан Канчелара|Канчелара]] (252), [[Јакоб Фуглсанг|Фуглсанг]] (136), [[Даниел Бенати|Бенати]] (94)
|[[Кадел Еванс|Еванс]] (574), [[Алесандро Балан|Балан]] (100), [[Грег ван Авермет|Ван Авермет]] (90), [[Тејлор Фини|Фини]] (70), [[Матијас Франк|Франк]]/[[Џорџ Хинкапи|Хинкапи]] (40 секој, но единствено 40 се сметаат за тимскиот пласман),
|-
|align=center|3
|{{ct|OLOSKY|2011}}
|align=center|855986
|[[Бредли Вигинс|Вигинс]] (289), [[Едвалд Боасон Хаген|Боасон Хаген]] (260), [[Ригоберто Уран|Уран]] (169), [[Крис Фрум|Фрум]] (157), [[Симон Геранс|Геранс]] (111)
|[[Филип Жилбер|Жилбер]] (568), [[Андре Грајпел|Грајпел]] (132), [[Јурген ван ден Брук|Ван ден Брук]] (71), [[Јеле Ванендерт|Ванендерт]] (58), [[Јирген Релантс|Релантс]] (26)
|-
|align=center|4
|{{ct|THRBMC|2011}}
|align=center|764877
|[[Кадел Еванс|Еванс]] (574), [[Алесандро Балан|Балан]] (100), [[Грег ван Авермет|Ван Авермет]] (90), [[Тејлор Фини|Фини]] (71), [[Матијас Франк|Франк]] (42)
|[[Тони Мартин (велосипедист)|Мартин]] (227), [[Метју Гос|Гос]] (217), [[Марк Кевендиш|Кевендиш]] (152), [[Марко Пиноти|Пиноти]] (110), [[Канстанцин Сивтсов|Сивтсов]] (58)
|-
|align=center|5
|{{ct|SKYTHR|2011}}
|align=center|762780
|[[Тони Мартин (велосипедист)|Мартин]] (243), [[Метју Гос|Гос]] (217), [[Марк Кевендиш|Кевендиш]] (152), [[Марко Пиноти|Пиноти]] (110), [[Канстанцин Сивтсов|Сивтсов]] (58)
|[[Едвалд Боасон Хаген|Боасон Хаген]] (260), [[Бредли Вигинс|Вигинс]] (181), [[Ригоберто Уран|Уран]] (119), [[Симон Геранс|Геранс]] (111), [[Бен Свифт|Свифт]] (91)
|-
|align=center|6
|{{ct|LAM|2011}}
|align=center|729754
|[[Мишел Скарпони|Скарпони]] (348357), [[Дамијано Кунего|Кунего]] (203), [[Грега Боле|Боле]] (91), [[Алесандро Петаки|Петаки]] (6781), [[ДиегоДаниел УлисиПјетрополи|УлисиПјетрополи]] (2022)
|-
|align=center|7
|{{ct|SAXLIQ|2011}}
|align=center|637715
|[[Винченцо Нибали|Нибали]] (272), [[Петер Саган|П Саган]] (194), [[Иван Басо|Басо]] (170), [[Симоне Понци|Понци]] (54), [[Ерос Капеки|Капеки]] (25)
|[[Алберто Контадор|Контадор]] (471), [[Ник Нијенс|Нијенс]] (100), [[Крис Анкер Соренсен|К А Соренсен]] (45), [[Хуан Хосе Хаедо|Х Х Хаедо]] (11), [[Ричи Порт|Порт]] (10)
|-
|align=center|8
|{{ct|RSHSAX|2011}}
|align=center|609689
|[[Алберто Контадор|Контадор]] (471), [[Ник Нијенс|Нијенс]] (100), [[Крис Анкер Соренсен|К А Соренсен]] (80), [[Хуан Хосе Хаедо|Х Х Хаедо]] (28), [[Ричи Порт|Порт]] (10)
|[[Андреас Кледен|Кледен]] (207), [[Крис Хорнер|Хорнер]] (143), [[Леви Лајпхајмер|Лајпхајмер]] (128), [[Јанез Брајкович|Брајкович]] (71), [[Грегори Раст|Раст]] (60)
|-
|align=center|9
|{{ct|GRMRAB|2011}}
|align=center|598673
|[[Роберт Гесинк|Гесинк]] (222), [[Бауке Молема|Молема]] (184), [[Стивен Крујсвијк|Крујсвијк]] (120), [[Мишел Метјус (велосипедист)|Метјус]] (74), [[Лоренс тен Дам|тен Дам]] (73)
|[[Даниел Мартин (велосипедист)|Мартин]] (162), [[Тор Хушовд|Хушовд]] (123), [[Тајлер Фарар|Фарар]] (106),[[Камерон Мајер|Мајер]] (106), [[Давид Милер|Милер]] (101),
|-
|align=center|10
|{{ct|LIQGRM|2011}}
|align=center|574644
|[[Даниел Мартин (велосипедист)|Мартин]] (206), [[Тор Хушовд|Хушовд]] (123), [[Тајлер Фарар|Фарар]] (108),[[Камерон Мајер|Мајер]] (106), [[Давид Милер|Милер]] (101)
|[[Винченцо Нибали|Нибали]] (210), [[Иван Басо|Басо]] (170), [[Петер Саган|П Саган]] (138), [[Симоне Понци|Понци]] (40), [[Ерос Капеки|Капеки]] (16)
|-
|align=center|11
|{{ct|RABRSH|2011}}
|align=center|505639
|[[Андреас Кледен|Кледен]] (207), [[Леви Лајпхајмер|Лајпхајмер]] (158), [[Крис Хорнер|Хорнер]] (143), [[Јанез Брајкович|Брајкович]] (71), [[Грегори Раст|Раст]] (60)
|[[Роберт Гесинк|Гесинк]] (162), [[Стивен Крујсвијк|Крујсвијк]] (120), [[Бауке Молема|Молема]] (76), [[Мишел Метјус (велосипедист)|Метјус]] (74), [[Лоренс тен Дам|тен Дам]] (73)
|-
|align=center|12
|{{ct|KAT|2011}}
|align=center|446552
|[[Хоаким Родригез|Родригез]] (328366), [[Даниел Морено|Морено]] (80), [[Филипо Позато|Позато]] (50), [[Александар Колобнев|Колобнев]] (30), [[Павел Брут|Брут]] (26), [[Денис Галимзјанов|Галимзјанов]]/[[Даниел Морено|Морено]] (12 секој, но единствено 12 се сметаат за тимскиот пласман)
|-
|align=center|13
|{{ct|EUSMOV|2011}}
|align=center|416474
|[[Бењат Инчаусти|Инчаусти]] (118), [[Руј Коста (велосипедист)|Руј Коста]] (101), [[Хосе Хоакин Рохас|Рохас]] (95), [[Хавиер Тондо|Тондо]] (90), [[Франциско Вентосо|Вентосо]] (70)
|[[Самуел Санчез|Санчез]] (307), [[Игор Антон|Антон]] (53), [[Микел Ниеве|Ниеве]] (48), [[Јонатан Кастровиехо|Кастровиехо]] (6), [[Рубен Перез|Перез]] (2)
|-
|align=center|14
|{{ct|ASTEUS|2011}}
|align=center|410471
|[[Самуел Санчез|Санчез]] (307), [[Микел Ниеве|Ниеве]] (86), [[Игор Антон|Антон]] (70), [[Јонатан Кастровиехо|Кастровиехо]] (6), [[Рубен Перез|Перез]] (2)
|[[Александар Винокуров|Винокуров]] (230), [[Роман Кројцигер|Кројцигер]] (135), [[Паоло Тиралонго|Тиралонго]] (21), [[Сајмон Кларк|Кларк]] (14), [[Алан Дејвис|Дејвис]] (10)
|-
|align=center|15
|{{ct|MOVAST|2011}}
|align=center|397412
|[[Александар Винокуров|Винокуров]] (230), [[Роман Кројцигер|Кројцигер]] (135), [[Паоло Тиралонго|Тиралонго]] (21), [[Сајмон Кларк|Кларк]] (16), [[Алан Дејвис|Дејвис]] (10)
|[[Бењат Инчаусти|Инчаусти]] (110), [[Хосе Хоакин Рохас|Рохас]] (95), [[Хавиер Тондо|Тондо]] (90), [[Франциско Вентосо|Вентосо]] (70), [[Давид Лопез Гарсија|Лопез Гарсија]] (32)
|-
|align=center|16
|{{ct|QST|2011}}
|align=center|357371
|[[Том Бонен|Бонен]] (140), [[Силван Шаванел|Шаванел]] (8290), [[Гералд Циолек|Циолек]] (6167), [[Дрис Девенинс|Девенинс]] (50), [[Кевин де Верт|Де Верт]] (24)
|-
|align=center|17
|{{ct|A2RVCD|2011}}
|align=center|335369
|[[Марко Маркато|Маркато]] (102), [[Вут Пелс|Пелс]] (94), [[Бјорн Леукеманс|Леукеманс]] (76), [[Борут Божич|Божич]] (57), [[Јост ван Леијен|Ван Леијен]] (40)
|[[Жан-Кристоф Перо|Перо]] (121), [[Џон Гадре|Гадре]] (116), [[Риналдо Ночентини|Ночентини]] (40), [[Лој Мондори|Мондори]] (30), [[Хуберт Дупон|Дупон]] (28)
|-
|align=center|18
|{{ct|VACALM|2011}}
|align=center|297342
|[[Жан-Кристоф Перо|Перо]] (121), [[Џон Гадре|Гадре]] (116), [[Риналдо Ночентини|Ночентини]] (46), [[Лој Мондори|Мондори]] (31), [[Хуберт Дупон|Дупон]] (28)
|[[Марко Маркато|Маркато]] (78), [[Вут Пелс|Пелс]] (68), [[Борут Божич|Божич]] (57), [[Бјорн Леукеманс|Леукеманс]] (54), [[Јост ван Леијен|Ван Леијен]] (40)
|}
* Сите 18 тимови се бодувани.
|align=center|1
|{{flagcountry|ШПА}}
|align=center|13111357
|[[Алберто Контадор|Контадор]] (471), [[Хоаким Родригез|Родригез]] (328366), [[Самуел Санчез|Санчез]] (307), [[Бењат Инчаусти|Инчаусти]] (110118), [[Хосе Хоакин Рохас|Рохас]] (95)
|-
|align=center|2
|{{flagcountry|АВСБЕЛ}}
|align=center|10821163
|[[Филип Жилбер|Жилбер]] (698), [[Том Бонен|Бонен]] (140), [[Јурген ван ден Брук|Ван ден Брук]] (125), [[Ник Нијенс|Нијенс]] (100), [[Јохан Вансумерен|Вансумерен]] (100)
|[[Кадел Еванс|Еванс]] (574), [[Метју Гос|Гос]] (217), [[Симон Геранс|Геранс]] (111), [[Камерон Мајер|Мајер]] (106), [[Мишел Метјус (велосипедист)|Метјус]] (74)
|-
|align=center|3
|{{flagcountry|ИТА}}
|align=center|10411112
|[[Мишел Скарпони|Скарпони]] (348357), [[Винченцо Нибали|Нибали]] (210272), [[Дамијано Кунего|Кунего]] (203), [[Иван Басо|Басо]] (170), [[Марко Пиноти|Пиноти]] (110)
|-
|align=center|4
|{{flagcountry|БЕЛАВС}}
|align=center|9981082
|[[Кадел Еванс|Еванс]] (574), [[Метју Гос|Гос]] (217), [[Симон Геранс|Геранс]] (111), [[Камерон Мајер|Мајер]] (106), [[Мишел Метјус (велосипедист)|Метјус]] (74)
|[[Филип Жилбер|Жилбер]] (568), [[Том Бонен|Бонен]] (140), [[Ник Нијенс|Нијенс]] (100), [[Јохан Вансумерен|Вансумерен]] (100), [[Грег Ван Авермет|Ван Авермет]] (90)
|-
|align=center|5
|{{flagcountry|ГЕРВБР}}
|align=center|641790
|[[Бредли Вигинс|Вигинс]] (289), [[Крис Фрум|Фрум]] (157), [[Марк Кевендиш|Кевендиш]] (152), [[Давид Милар|Милар]] (101), [[Бен Свифт|Свифт]] (91)
|[[Тони Мартин (велосипедист)|Мартин]] (227), [[Андреас Кледен|Кледен]] (207), [[Андре Грајпел|Грајпел]] (132), [[Гералд Циолек|Циолек]] (61), [[Џон Дегенколб|Дегенколб]] (14)
|-
|align=center|6
|{{flagcountry|ВБРХОЛ}}
|align=center|576693
|[[БредлиРоберт ВигинсГесинк|ВигинсГесинк]] (181222), [[МаркБауке КевендишМолема|КевендишМолема]] (152184), [[ДавидСтивен МиларКрујсвијк|МиларКрујсвијк]] (101120), [[БенВут СвифтПелс|СвифтПелс]] (9194), [[ПитерЛоренс Кенотен Дам|КеноТен Дам]] (5173)
|-
|align=center|7
|{{flagcountry|ЛУКГЕР}}
|align=center|536692
|[[Тони Мартин (велосипедист)|Мартин]] (243), [[Андреас Кледен|Кледен]] (207), [[Андре Грајпел|Грајпел]] (132), [[Гералд Циолек|Циолек]] (67), [[Фабијан Вегман|Вегман]] (43)
|[[Френк Шлек|Ф Шлек]] (284), [[Енди Шлек|Е Шлек]] (252)
|-
|align=center|8
|{{flagcountry|САД}}
|align=center|518551
|[[КрисЛеви ХорнерЛајпхајмер|ХорнерЛајпхајмер]] (143158), [[ЛевиКрис ЛајпхајмерХорнер|ЛајпхајмерХорнер]] (128143), [[Тајлер Фарар|Фарар]] (106108), [[Том Даниелсон|Даниелсон]] (71), [[Тејлор Фини|Фини]] (7071)
|-
|align=center|9
|{{flagcountry|ХОЛЛУК}}
|align=center|501536
|[[Френк Шлек|Ф Шлек]] (284), [[Енди Шлек|Е Шлек]] (252)
|[[Роберт Гесинк|Гесинк]] (162), [[Стивен Крујсвијк|Крујсвијк]] (120), [[Бауке Молема|Молема]] (76), [[Лоренс тен Дам|Тен Дам]] (73), [[Мартен Тјалинги|Тјалинги]] (70)
|-
|align=center|10
|-
|[[Џиро д'Италиа 2011|Џиро д'Италиа]]<br />([[Алберто Контадор]])
|rowspan=912|[[Шпанија]]
|-
|[[Критериум ду Дофине 2011|Критериум ду Дофине]]<br />([[Бредли Вигинс]])
|-
|[[ГП Уест-Франција 2011|ГП Уест-Франција]]<br />([[Грега Боле]])
|-
|[[Гран при Квебек 2011|ГП Квебек]]<br />([[Филип Жилбер]])
|rowspan=3|[[Филип Жилбер]]
|-
|[[Вуелта а Еспања 2011|Вуелта а Еспања]] <br />([[Хуан Хосе Кобо]])
|rowspan=2|{{ct|OLO|2011}}
|-
|[[Гран при Монтреал 2011|ГП Монтреал]]<br />([[Руј Коста (велосипедист)|Руј Коста]])
|}
 

Прегледник