Прејди на содржината

Семрежен услужник: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
[проверена преработка][непроверена преработка]
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
{{Викифицирање}}
{{Без извори}}
'''Интернет сервис провајдер(ИСП)''', исто така се однесува и на [['''пристап до интернетИнтернет провајдер''']], е компанија која им нуди на своите клиенти пристап до интернет. Интернет сервис провајдерот ги поврзува своите корисници на интернет, користејќи технологија за пренос на податоци, соодветна за доставување на Интернет протокол пакети или рамки, како што се dial-up, DSL, кабелски модем, безжичен или посветен на високо-брзински интерконекции.
 
Интернет сервис провајдерите може да обезбедат интернет е-маил сметки на корисницните што им овозможува да комуницираат еден со друга со праќање и примање на електронски пораки преку нивните сервиси за интернет провајдери. Интернет провајдерите можат да обезбедат услуги како што се далечинско складирање на датотеки со податоци во име на своите клиенти, како и други услуги, единствени за секој поеднинечен Интернет Сервис Провајдер.
25

уредувања