Разлика помеѓу преработките на „Виртуелна приватна мрежа“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
;ВИРТУЕЛНА ПРИВАТНА УСЛУГА (VPLS)
Развиена од IEEE,VLANs, овозможува повеќе означени мрежи за споделување на заеднички развод. Од гледна точка на корисникот, VPLS прави возможно да се интерконектираат неколку LAN сегменти во текот на еден вклучен пакет , провајдер, јадро.
 
===Архитектура на OSI слојот 3===
Во овој дел се дискутира за главната архитектура на PPVPNs. Еден од предизвиците на PPVPNs вклучува различни корисници со користење на ист адресен простор, посебно на IPv4 приватен адресен простор.
ВИРТУЕЛЕН РУТЕР PPVPN
Виртуелната архитектура на рутерот е различна од BGP/MPLS техниките, но бара модификација на постоечките рутирачки протоколи како BGP.
 
;VPNs ВО МОБИЛНИ ОКОЛИНИ
Мобилните VPNs се користат во поставување каде што крајната точка на VPN не е фиксиран за една единствена IP . Тие широко се користат во јавната безбедност, каде тие даваат за спроведувањето на законот и пристап до критични апликации, како што е со помош на компјутер испраќање и кривични бази на податоци и како тие патуваат помегу различни подмрежи на мобилната мрежа. Се повеке мобилните VPNs се донесени од страна на мобилните професионалци и работници кои имаат потреба од сигурни врски. Тие им овозможуваат на корисниците да се шетаат низ беспрекорните мрежи во и надвор од Wireless – покриеноста, без губенје на сесии или намалување на безбедната VPN сесија.
41

уредување

Прегледник