Разлика помеѓу преработките на „Виртуелна приватна мрежа“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Развиена од IEEE,VLANs, овозможува повеќе означени мрежи за споделување на заеднички развод. Од гледна точка на корисникот, VPLS прави возможно да се интерконектираат неколку LAN сегменти во текот на еден вклучен пакет , провајдер, јадро.
 
==Архитектура на OSI слојот 3==
='''АРХИТЕКТУРА НА OSI СЛОЈОТ 3'''=
Во овој дел се дискутира за главната архитектура на PPVPNs. Еден од предизвиците на PPVPNs вклучува различни корисници со користење на ист адресен простор, посебно на IPv4 приватен адресен простор.
ВИРТУЕЛЕН РУТЕР PPVPN
41

уредување

Прегледник