Разлика помеѓу преработките на „Виртуелна приватна мрежа“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
• Безбедна школка (SSH) VPN нуди VPN пристапи за безбедни далечински врски до мрежната или интер-мрежните линкови. Ова не треба да се меша со порт пренасочување.
 
==Докажување за автентичност==
='''ДОКАЖУВАЊЕ ЗА АВТЕНТИЧНОСТ'''=
Создадени од корисник далечински VPNs пристапи може да користат лозинки, биометрика или други криптографски методи. За мрежа до мрежа тунелот често се користат дигитални сертификати или лозинки.
 
='''РУТИРАЊЕ'''=
41

уредување

Прегледник